x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 13 „magazine de vise”, închise în Sectorul 1

13 „magazine de vise”, închise în Sectorul 1

de Monica Andrei Capatos    |    07 Dec 2010   •   19:32

Scandalul iscat în jurul magazinelor etnobotanice nu este nici pe departe rezolvat atât timp cât Guvernul nu abrogă legea ce permite comerci­a­lizarea substanţelor stupefiante. Poliţiştii comunitari şi inspectorii Sectorului 1 au suspendat ieri activi­ta­tea a 13 astfel de magazine de vise, primarul Andrei Chiliman de­pla­sându-se personal la unul dintre acestea deschis în cartierul Bucureştii Noi.

„În nici o ţară din Europa dro­gurile uşoare nu se vând prin intermediul unor traficanţi, la liber. Or, sistemul acesta trebuie stopat. Dacă Guvernul este incapabil, noi am găsit o soluţie legală: comerţul cu etno­bo­tanice se poate face doar la doi kilometri distanţă faţă de şcoală, spital, parcuri etc. Nu este o măsură de avi­za­re a funcţionării acestor magazine, cum susţine prefectul Capitalei. De altfel, prefectul, care nu ştie cum stau de fapt lucrurile, în intervenţiile lui recente mai avea puţin şi plângea de mila acestor traficanţi de droguri uşoare”, a spus Chiliman.

Edilul a insistat în declaraţiile sale asupra pericolului pe care vânzarea acestor substanţe, pe care le-a denumit „droguri uşoare”, îl reprezintă pentru copii. „Întrebaţi-i pe cei din bloc ce părere au despre acest magazin. Întrebaţi-i câte scandaluri au fost şi ce pericol reprezintă această activitate pentru cei din apropiere. Guvernul văd că nu a luat nici o măsură. Dacă s-ar afla cine sunt importatorii şi distribuitorii acestor substanţe, multe iţe s-ar dezlega. În toate ţările civilizate aceste droguri uşoare se vând în farmacii celor ce sunt sub tratament, totul este controlat”, a mai spus Chiliman.

Echipajele de poliţie au mers apoi la un alt magazin, aparţinând aceleiaşi firme, aflat pe Şoseaua Chitilei. Aici au găsit magazinul încuiat, dar la un moment dat a ieşit proprietarul spaţiului închiriat de respectiva firmă. El a răspuns nonşalant că atât timp cât „Parlamentul şi Guvernul” nu interzic aceste substanţe, magazinele vor continua să funcţioneze. „Dacă n-ar fi multe interese la mijloc, acestea ar fi fost închise demult”, a adăugat edilul.

×
Subiecte în articol: observator