x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2011 – Anul European al Voluntariatului

2011 – Anul European al Voluntariatului

16 Oct 2011   •   12:40

In contextul "Anului European al Activitatilor de Voluntariat care Promoveaza Cetatenia Activa 2011" si sub sloganul 'Fii voluntar ! Implica-te! ', Clubul Rotary Bucuresti, in parteneriat cu Senatul Romaniei, Comisia pentru egalitatea de sanse si Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, organizeaza marti, 18 octombrie 2011, la Palatul Parlamentului Conferinta nationala cu tema: “ Anul 2011 – Anul European al Voluntariatului ″.

Evenimentul face parte din Proiectul initiat de Clubul Rotary Bucuresti Impreuna pentru Informarea, Constientizarea si Promovarea Oportunitatilor de Voluntariat in Romania. Proiectul isi propune sensibilizarea opiniei publice privind implicarea in activitati de voluntariat precum si organizarea si desfasurarea unor sesiuni de informare si promovare a oportunitatilor de voluntariat in Romania. In cadrul proiectului se vor desfasura urmatoarele activitati: conferinta nationala, elaborarea de materiale informative, realizarea unui spot publicitar, organizarea in licee si universitati a unor sesiuni de informare, training-uri si workshop-uri sustinute de specialisti in domeniile voluntariatului si participarii publice, organizarea unor campanii de informare si mediatizare a oportunitatilor de voluntariat INFOVOLUNTAR, organizarea unui targ de oferte de voluntariat - EXPOVOLUNTAR.

Conferinta isi propune sa aduca in dezbatere importanta si valoarea activitatilor de voluntariat in dezvoltarea societatii civile din Romania, sa prezinte schimburi de experienta si bune practici din activitatile de voluntariat ale participantilor si sa gaseasca cele mai bune solutii pentru imbunatatirea cadrului legislativ din domeniu.

La eveniment vor participa membri ai Parlamentului Romaniei, factori de decizie de la nivel national si european care lucreaza cu voluntari sau care au competente in sprijinirea activitatilor de voluntariat, reprezentanti ai organizatiilor nonguvernamentale care au promovat miscarea de voluntariat in Romania si lucreaza cu voluntari, reprezentanti ai companiilor private care finanteaza sau initiaza proiecte de voluntariat si sprijina implicarea angajatilor in activitati de voluntariat, elevi, studenti si tineri voluntari. Partenerul media principal este Intact Media Group.

Rotary este o organizatie mondiala, ce grupeaza peste 1,2 milioane de reprezentanti ai elitei profesionale, de afaceri si lideri ai comunitatilor locale. Membrii cluburilor Rotary, cunoscuti si sub numele de Rotarieni, ofera servicii umanitare si incurajeaza promovarea standardelor etice ridicate in toate profesiile, ajutand la instaurarea pacii si intelegerii in lume. Cluburile sunt apolitice, nereligioase si sunt deschise tuturor culturilor, etniilor si credintelor. Mai multe detalii pe http://www.rotary.org.

Rotary in Romania si la Bucuresti
Acum in Romania exista peste 90 de cluburi Rotary, cu peste 2700 membri, dintre care in Bucuresti functioneaza sase cluburi: RC Bucuresti, RC Bucuresti Continental, RC Bucuresti Curtea Veche, RC Bucuresti Athenaeum, RC Bucuresti Levant si RC Bucuresti Triumph. Mai multe detalii pe http://www.rotary-bucharest.org/

Cluburile Rotary au derulat multe proiecte in Bucuresti, in folosul comunitatii: renovari de scoli si orfelinate, dotari pentru spitale, sprijinirea institutiilor pentru batrani, copii sau persoane cu disabilitati, dar s-au indreptat si catre tinerii dotati, au restaurant opere de arta si muzee. Cluburile Rotary sunt o parte activa a societatii civile, dorind ca, prin calitatea membrilor si puterea exemplului sa contribuie la dezvoltarea si progresul tarii.

×
Subiecte în articol: mass-media