x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 204 milioane de euro pentru întreţinerea şi deszăpezirea a 8.700 de kilometri de drumuri naţionale

204 milioane de euro pentru întreţinerea şi deszăpezirea a 8.700 de kilometri de drumuri naţionale

de Iulia Barbu    |    04 Ian 2012   •   21:00
204 milioane de euro pentru întreţinerea şi deszăpezirea a 8.700 de kilometri de drumuri naţionale

Intretinerea drumurilor nationale aflate in administrarea directiilor Bucuresti, Cluj, Craiova si Brasov va costa 204 milioane de euro. Lun­gi­mea totala a drumurilor administrate de cele patru directii este de aproxi­ma­tiv 8.700 de kilometri. Contractele vor avea o durata de derulare de doi ani si vor fi suspuse licitatiilor publice de CNADNR pe 28 decembrie 2012. Termenul-limita pentru de­punerea ofertelor este 9 februarie.

Pentru fiecare licitatie, compania va incheia cu firmele castigatoare un accord-cadru pentru intretinerea drumurilor atat pe perioada iernii, cat si pe timpul verii. Astfel, pentru DRDP Craiova, care administreaza 2.000 km, contractul are o valoare estimata de 135 de milioane de lei, fara TVA, fiind impartit in patru loturi. DRDP Bucuresti are in administrare 2.500 de kilometri de drumuri. Pentru intretinerea si deszapezirea acestora, DRDP Bucuresti are la dispozitie 251 de milioane de lei. Cei 2.500 de kilometri de drum national, aflati in administrarea DRDP Cluj, au fost impartiti in opt loturi. Valoarea totala a contractului este de 299 de mi­lioane de lei. Aici este inclus si tronsonul de autostrada dintre Campia Turzii si Gilau. Pentru cei 52 de kilometri, suma estimata este de 7 mi­lioane de lei.
Ultima licitatie este organizata pentru cei 1.700 de kilometri de drum national aflati in administrarea DRDP Brasov. Contractul are o va­loare estimata de 189 de milioane de lei, fara TVA, si a fost impartit in cinci loturi.

Toate contractele au o durata de doi ani si sunt finantate de la bugetul de stat. Criteriul de atribuire va fi pretul cel mai mic. In prezent, drumurile sunt intretinute in baza unor contracte atribuite in 2008 si valabile pana in acest an. Valoarea acestor contracte s-a ridicat la suma de 624 de milioane de euro, bani de la buget. Astfel, in ultimii ani, DRDP Cluj a avut contracte in valoare de 374 de milioane de lei, DRDP Brasov a primit 814 milioane de lei pentru intretinerea drumurilor, DRDP Craiova – 500 de milioane de lei, iar la DRDP Bucuresti, valoarea contractelor a fost de 996 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: deszapezire