x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 237 de cartuşe de infanterie, descoperite de un bărbat în curtea casei sale

237 de cartuşe de infanterie, descoperite de un bărbat în curtea casei sale

11 Noi 2011   •   15:17
237 de cartuşe de infanterie, descoperite de un bărbat în curtea casei sale

Un numar de 237 de cartuse de infanterie au fost descoperite, vineri, de un barbat din municipiul Fetesti, in timp ce sapa in curtea casei, la fata locului deplasandu-se pirotehnistii din judetul Ialomita care au preluat munitia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Ialomita, barbatul care a gasit cartusele in curtea casei sale a sunat la Serviciul Unic de Urgenta 112 pentru a cere ajutorul pompierilor militari.

"Am stabilit ca in timp ce executa sapaturi in curtea casei, barbatul din municipiul Fetesti a descoperit mai multe elemente de munitie neexplodate. Alertat prin Serviciul Unic de Urgenta 112, echipajul pirotehnic al ISU Ialomita s-a deplasat de urgenta la fata locului, unde a descoperit 237 de cartuse de infanterie, de calibru 7,92 milimetri, care sunt intr-o stare avansata de degradare", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Ialomita, lt. George Damian.

Elementele de munitie au fost preluate si transportate in siguranta in vederea depozitarii si distrugerii, pirotehnistii urmand sa stabileasca imprejurarile in care cartusele au ajuns in acel loc, provenienta si vechimea acestora.

(Mediafax)

×
Subiecte în articol: cartuse explozie glonte pirotehnie pirotehnist