x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 24 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus în două spitale militare din țară

24 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus în două spitale militare din țară

27 Mar 2020   •   13:14
24 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus în două spitale militare din țară

Cinci cadre medicale de la Spitalul Militar "Dr. Aristide Serfioti" din Galaţi au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19, și alte 19 cadre militare de la Spitalul Militar "Dr. Alexandru Popescu" din Focşani se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Aici se află internat un singur pacient infectat cu virusul COVID-19, care se află la Secția Urologie și care nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului şi de limitare a infecţiei. Acesta se află într-o rezervă cu grup sanitar propriu şi acces controlat pentru personalul medico-sanitar.

Se efectuează anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor, iar posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

S-a dispus şi executarea dezinfecţiei de grad înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei. Pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi.

MApN mai arată că  arată că la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" din Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, încă 19 cadre medicale au fost depistate pozitiv.
Spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea anchetei epidemiologice.

×