x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 24 de milioane de lei pentru investiţiile din Bucureşti

24 de milioane de lei pentru investiţiile din Bucureşti

de Iulia Barbu    |    12 Dec 2011   •   21:00
24 de milioane de lei pentru investiţiile din Bucureşti

Asa cum era de asteptat, in sedinta de ieri a fost votata rectificarea executiei bugetare a Capitalei. Practic, in urma cu doua saptamani, bugetul propus de edilul Bucurestiului a fost trunchiat de numeroasele amendamente ale grupului PDL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In consecinta, noua forma de buget propusa si adoptata nu a putut fi pusa in aplicare.

In acest sens, la baza sedin­tei de consiliu de ieri a existat chiar si o precizare a Trezoreriei, precizare care arata ca actualul buget nu poate fi inchis. In consecinta, noua forma adoptata ieri ia banii dusi initial catre RATB si RADET si ii aduce inapoi la investitii. RADET-ul, care primise prin amendamentele PDL 42 de mili­oane de lei, a ramas in urma votului de ieri fara 22,5 milioane de lei. RATB-ul care a primit la randu-i 24 de milioane de lei prin amendamente, a ramas ieri fara 3 milioane de lei. Acesti bani au fost redirectionati catre proiectele de investitii. De altfel, Oprescu a precizat de nenu­ma­rate ori ca deturnarea banilor din in­ves­titii catre gaurile negre repre­zen­tare de RATB si RADET este o gre­seala ce trebuie remediata. Consilierii si-au reparat astfel ieri 'gre­seala'. Ca urmare a noilor reglementari, Strapungerea Berzei – primeste 9 mi­lioane de lei, Pasajul Baneasa pri­meste la randu-i 10 milioane de lei. Au mai primit bani Pasajul Mihai Bravu – 5 milioane de lei, iar Pasajul Basarab a primit si el 225 de mii de lei. In total, investitiile din Capitala au primit 24,3 milioane de lei. 

Sedinta de ieri a fost plina de momente tensionate. Consilierii au aruncat cu acuze si au vorbit despre spagi, ordinea de zi fiind amanata cu mai bine de doua ore. Consilierul PDL Romeo Popa i-a cerut primarului Sorin Oprescu explicatii in legatura cu mafia spitalelor, ca urmare a unui material publicat in Evenimentul Zilei. 

Sorin Oprescu a raspuns ca stia de articol, in conditiile in care i s-a cerut spaga 100.000 de euro pe luna pentru ca articolul sa nu apara. Edilul a anuntat ca se va adresa justitiei. Reprezentantul grupului PSD din cadrul Consiliului General al Mu­ni­cipiului Bucuresti a precizat ca, o data cu venirea lui Oprescu la conducerea Primariei Capitalei, multe dintre contractele PDL-istilor cu spitalele din Bucuresti s-au incheiat. Acesta a apreciat ca articolul de astazi din Evenimentul Zilei nu este decat o reactie a stoparii acestei mafii a medicamentelor. Pe de alta parte, Sorin Oprescu a precizat ca mana­gerii spitalelor sunt cei care decid li­ci­tatiile necesare, impreuna cu consi­li­ile de administratie.

×
Subiecte în articol: observator Sorin Oprescu