x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 25 de ani de închisoare pentru Gheorghe Avram, criminalul pentru care Ţundrea a făcut puşcărie pe nedrept

25 de ani de închisoare pentru Gheorghe Avram, criminalul pentru care Ţundrea a făcut puşcărie pe nedrept

de Gabriela Mladin    |    29 Mar 2012   •   12:19
25 de ani de închisoare pentru Gheorghe Avram, criminalul pentru care Ţundrea a făcut puşcărie pe nedrept

Gheorghe Avram, adevaratul autor al faptelor de omor si viol pentru care gorjeanul Marcel Tundrea a facut puscarie nevinovat, a mai primit 3 ani de inchisoare in plus la pedeapsa de 22 de ani la care fusese condamnat, initial. In urma apelului formulat, atat de Parchet, cat si de Avram, Curtea de Apel din Craiova a decis ca adevaratul criminal sa stea in spatele gratiilor urmatorii 25 de ani, pedeapsa pe care si Tundrea o primise in urma cu 20 de ani. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Magistratii Curtii de Apel din Craiova au decis, miercuri, 28 martie, sa-l condamne pe Gheorghe Avram la inchisoare mai mare decat o primise initial de la Tribunalul Gorj. Aici, Avram fusese condamnat la 22 de ani de inchisoare, dar judecatorii din Craiova au considerat pedeapsa prea mica, avand in vedere faptele de care este acuzat acesta si a sporit pedeapsa cu inca 3 ani de inchisoare. "Desfiinteaza in parte sentinta penala apelata si, rejudecand, majoreaza sporul de pedeapsa aplicat inculpatului Avram Gheorghe de la 2 ani la 5 ani si dispune ca in final inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 25 de ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.64 alin.1 lit.a teza a doua si lit.b Cod penal, dupa executarea pedepsei principale', se precizeaza in setinta.

Indreptarea erorii judiciare
Decizia din acest dosar este asteptata, avand in vedere istoricul cauzei. Adevaratul autor a fost depistat la 20 de ani de la producerea oribilelor fapte comise asupra unei minore de 13 ani din Pojogeni, respectiv viol si omor. Pedeapsa pentru aceste fapte este, de fapt, de 20 de ani de inchisoare cu executare, la care judecatorii au mai adaugat o pedeapsa de 2 ani, pe care Gheorghe Avram o primise intr-un alt dosar de distrugere.

Vorbim de indreptarea celei mai grave eroare judiciara produsa dupa 1989. In acest dosar, in 1992, Marcel Tundrea, pe atunci in varsta de 30 de ani, a fost arestat si ulterior condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru violul si omorul produs asupra minorei, Mioara Gherasie. A efectuat 12 ani de inchisoare din aceasta pedeapsa. In 2004 a fost eliberat, iar la trei ani dupa Marcel Tundrea a decedat in Sanatoriul Dobrita, ca urmare a bolilor de plamani capatate in spatele gratiilor.

×
Subiecte în articol: observator