x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 257 de nave sunt blocate pe Dunăre din cauza scăderii cotelor apei

257 de nave sunt blocate pe Dunăre din cauza scăderii cotelor apei

14 Sep 2011   •   16:54

Un numar de 257 de nave sunt blocate pe Dunare din cauza scaderii cotelor apelor fluviului, ceea ce constituie o “stare de risc', potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI)

Pentru inlaturarea acesteia, institutia a solicitat Guvernului 4 milioane de lei. “Secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Mircea Staicu a prezentat (in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta - n.r.) situatia creata ca urmare a scaderii debitelor Dunarii, subliniind necesitatea luarii unor masuri urgente pentru deblocarea celor 257 de nave aflate pe Dunare si reluarea traficului. In acest sens, reprezentantul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a solicitat alocarea, in baza unei Hotarari de Guvern, a aproximativ patru milioane de lei, suma care sa fie utilizata pentru inlaturarea starii de risc determinata de scaderea cotelor Dunarii', se arata intr-un comunicat al MTI.

Ministerul nu precizeaza prin ce metode va fi inlaturata starea de risc cauzata de scaderea nivelului Dunarii. Situatia analizata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va fi prezentata Guvernului in cel mai scurt timp.

Nivelul Dunarii a scazut in anumite zone pana la adancimi de 1,2-1,4 metri, astfel ca navigatia a fost blocata sambata din cauza unor puncte critice.

×