x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 26 de copii de la o școală din Pitești, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

26 de copii de la o școală din Pitești, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

06 Mar 2016   •   14:43
26 de copii de la o școală din Pitești, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

Zeci de copii, elevi la aceeaşi şcoală din Piteşti, s-au prezentat în ultimele 24 de ore la Spitalul de Pediatrie cu simptome de toxiinfecţie alimentară, jumătate dintre ei fiind internaţi.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pediatrie Piteşti, la secţia de primiri urgenţe s-au prezentat până duminică 26 de copiii cu vârste între şapte şi nouă ani, care prezentau diverse simptomatologii. În unitatea medicală au rămas internaţi 11 copii, starea lor fiind stabilă, iar doi au fost transferaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Prefectul Cristian Soare a anunţat că, potrivit primelor concluzii ale verificărilor efectuate în acest caz, este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecţia alimentară. Simptomele au apărut după ce copiii, toţi înscrişi la after-school, au consumat alimente preparate la cantina unităţii de învăţământ.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică.

Potrivit directorului DSP Argeş, medicul Sorina Honţaru, o echipă de epidemiologi s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Piteşti, iar o altă echipă, din care fac parte şi reprezentanţi ai DSVSA, a ajuns la unitatea de învăţământ, de unde recoltează probe.


Sursa: AGERPRES 

×