x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 300 de lei pentru fiecare persoana afectata de inundatii

300 de lei pentru fiecare persoana afectata de inundatii

de Veronica Micu    |    29 Iul 2008   •   00:00
300 de lei pentru fiecare persoana afectata de inundatii

Ministrul de Interne, Cristina David, a anuntat astazi ca Guvernul a hotarit alocarea de fonduri pentru persoanele care au fost afectate de inundatii, dar si pentru refacerea infrastructurii in judetele Ias, Maramures, Botosani, Suceava, Neamt si Bacau.

Ministrul de Interne, Cristina David, a anunţat astăzi că Guvernul a hotărît alocarea de fonduri pentru persoanele care au fost afectate de inundaţii, dar şi pentru refacerea infrastructurii în judeţele Iaş, Maramureş, Botoşani, Suceava, Neamţ şi Bacău.

AJUTOR. Astfel, vor fi acordate ajutoare de urgenţă în valoare de 300 de lei persoanelor afectate de inundaţii şi 5000 de lei familiilor celor decedaţi. Familiile sau persoanele singure vor primi ajutoare în valoare de 800 de lei, în cazul în care locuinţele acestora au fost distruse în totalitate sau de 500 de lei, dacă mai mult de jumătate din locuinţă a fost afectată de inundaţii. Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, se află în judeţul Maramureş pentru a stabili, împreună cu autorităţile locale, modalitatea în care ajutoarele vor ajunge la sinistraţi, în urma anchetelor sociale ce vor fi facute la nivel local. De la rezervele de stat va fi acordat un ajutor în valoare de 4,8 milioane de lei pentru alimente, apă şi haine şi alte 500 de miliarde de lei vechi, din fondul de intervenţie al Guvernului, pentru refacerea infrastructurii. Ministrul David a afirmat ca vor fi înfiinţate cîteva comitete de intervenţie, conduse de un secreatar de stat, ce vor acţiona în judeţele afectate de inundaţii.

 

Executivul s-a reunit astăzi, în jurul orei 10:00, în şedinţă de urgenţă pe tema inundaţiilor din ţară. La această şedinţă, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, s-a hotărît că cinci grupuri de lucru, conduse de secretari de stat, vor analiza pagubele produse de inundaţii şi costurile totale pentru reparaţiile aferente. După şedinţa de guvern, şeful statului a plecat din nou în teritoriu, mai precis la Tămăşeni judeţul Neamţ, pentru a vorbi cu persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţii.

 

×
Subiecte în articol: observator