x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 316.000 de dolari confiscati

316.000 de dolari confiscati

21 Oct 2004   •   00:00

Politistii de frontiera din cadrul Aeroportului International "Henri Coanda" au vazut ieri verde in fata ochilor. Motivul? Un cetatean chinez, S. Xiji, in varsta de 54 de ani, a incercat sa scoata din tara ilegal 316.000 de dolari.

EDUARD PASCU

Chinezul, care avea afaceri in Bucuresti, intentiona sa intoarca acasa, la Beijing. Ieri-dimineata, in jurul orei 5:30, s-a prezentat la aeroport avand cursa cu tranzit in Amsterdam, destinatia Beijing.

SUSPECT. La primele verificari, lucratorii de la Brigada Antiterorism au observat ceva suspect in bagajul de cala al chinezului. Dupa predarea bagajelor de cala si obtinerea cartii de imbarcare, barbatul s-a prezentat la controlul documentelor si bagajelor, unde a declarat ca poseda asupra sa suma de 37.000 dolari. Atunci s-a efectuat control amanuntit, in bagajul de cala fiind descoperiti 316.000 de dolari ambalati cu grija in pungulite de plastic legate cu elastic, invelite in staniol si depozitate in trei cutii de lapte praf. Chinezul a declarat ca valuta nu-i apartinea si ii fusese incredintata de mai multi conationali pentru a o transporta in China. Valuta nedeclarata, 316.000 de dolari, a fost confiscata de catre autoritatea vamala.

×
Subiecte în articol: observator