x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri de la Spitalul Județean Suceava, confirmați cu COVID-19

34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri de la Spitalul Județean Suceava, confirmați cu COVID-19

25 Mar 2020   •   11:14
34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri de la Spitalul Județean Suceava, confirmați cu COVID-19

Dintre cei 233 de medici ai Spitalului Județean Suceava, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID-19. Pe lângă aceștia, se adaugă 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu COVID-19. Cele 83 de cadre medicale se află internate Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, în timp ce restul de află în izolare timp de 14 zile, potrivit Ministerului Sănătății.

"Echipa MS a decis ca, după dezinfecţie, Spitalul Clinic Judeţean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus. Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcţiei de Sănătate Publică din Suceava 750.000 lei pentru achiziţionarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR)", informează MS.

O echipă a Ministerului Sănătății, condusă de secretarul de stat Nelu Tătaru, a efectuat, marți, o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava. În urma verificării s-a decis închiderea unității sanitare pentru o perioadă de 48 de ore „în vederea realizării procedurilor de dezinfecție”.  Cei 124 de pacienți internați în spital urmează să fie transferați în cursul zilei de azi în alte unități sanitare.

Din echipa MS fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății, prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi. Echipa este completată de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.

×