x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 5.000 de bucureşteni şi-au dat CNP-ul unui site nesecurizat. Gabriela Firea: Nu este adevărat

5.000 de bucureşteni şi-au dat CNP-ul unui site nesecurizat. Gabriela Firea: Nu este adevărat

25 Mai 2020   •   11:55
5.000 de bucureşteni şi-au dat CNP-ul unui site nesecurizat. Gabriela Firea: Nu este adevărat

Timp de două zile, platforma testampentrubucuresti.assmb.ro a funcţionat fără un certificat SSL, iar 5.000 de persoane s-au înscris, fără să li se ceară acordul pentru prelucrarea datelor personale. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, declară că acest lucru nu este adevărat.

Mai mulţi specialişti în securitate digitală au analizat platforma testampentrubucuresti.assmb.ro în cursul zilelor de 22 şi 23 mai și au declarat, pentru MEDIAFAX, că site-ul nu prezintă un certificat SSL, prompt de accept cookie-uri şi că regulile GDPR, conform cărora prelucrarea datelor personale este făcută cu acordul in prealabil a utilizatorului, nu sunt respectate.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că acuzațiile nu sunt reale.

„Nu este adevărat tot ceea ce au spus. Am primit această întrebare, din partea MEDIAFAX, am discutat cu colegii noştri de la ASSMB, pur şi simplu. Beţe în roate. Nu este adevărat. Dacă va veni orice control de la orice instituţie se va constata că suntem în regulă”, a spus Firea, într-o conferință de presă.

Firea a explicat și cum a luat decizia de a testa persoane din Capitală.

„Vrem să facem ceva constructiv, sigur vine cineva să spună că e o virgulă care nu este făcută cum trebuie. Dacă nu facem nimic, nu suntem în stare de nimic, nu suntem buni, să plecăm acasă. Trebuie să ne decidem, ce vreţi să facem? Vrem să revenim la o viaţă normală, vrem să repornim economia, vrem să salvăm locurile de muncă, vrem să fim europeni? În Europa se testează toată lumea, se trimit teste acasă, la persoane, nu mai vine nimeni să spună virgula, punctul, paranteza, toată lumea vrea să se testeze. La noi, întâi nu m-au lăsat că nu m-au lăsat, că nu e momentul, am început acum, sunt nişte virgule, sunt nişte probleme, sunt nişte blocaje. Haideţi să testăm toţi, nu suntem în competiţie. Pe timp de pandemie, doar cine nu este foarte stăpân pe facultăţile mintale este în competiţie”, afirmă primarul general.

Aproximativ 5.000 de bucureşteni au apucat să se înscrie cu datele personale, în cursul zilelor de 22 şi 23 mai.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea