x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 50 de mandate de reţinere, emise în dosarul Banias-Miornescu.

50 de mandate de reţinere, emise în dosarul Banias-Miornescu.

24 Mai 2011   •   06:11

Zeci de persoane cercetate in dosarul importurilor ilegale prin Portul Constanta au primit ordonante de retinere. Printre acestea si fostul secretar general din Ministerul de Interne, Laurentiu Mironescu. Dupa o noapte petrecuta in arest, pe cei 50 ii asteapta o noua zi de foc. Ei vor fi dusi la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde judecatorii vor decide daca vor fi cercetati in stare de arest preventiv sau in stare de libertate.

Potrivit anchetatorilor, in ultimele cinci luni au fost monitorizate peste 20 de transporturi din Portul Constanta Sud Agigea, cu destinatia Bucuresti si Ilfov. Firmele care comercializau marfa nu plateau taxe si impozite. Anchetatorii sustin ca totul se derula cu acordul unor personaje care ofereau protectie in port.

Potrivit anchetatorilor, in fruntea piramidei s-ar afla fosti si actuali sefi ai Administratiei Portului Constanta - Mircea Banias, asociatul sau, Laurentiu Mironescu, dar si fostul director al Administratiei Portuare, Eugen Bogatu.

Urmatorul palier de influenta ar fi format din seful Directiei regionale vamale Constanta, Sunai Cadir, adjunctul grupului de nave de la politia de frontiera, Adrian Patrascu dar si Liviu Durbac si Aurelian Pilca, fosti sefi ai Vamii Agigea, scrie realitatea.net. Ei ar fi cerut subordonatilor sa lase anumite transporturi sa treaca necontrolate.

In cazul senatorului Mircea Banias nu s-a dispus o masura de retinere pentru ca acesta are imunitate parlamentara. S-a inceput insa urmarirea penala pe numele acestuia pentru trafic de influenta.

×
Subiecte în articol: constanta arest agigea retinere mironescu banias