x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 550 de mineri s-au blocat în subteran la Paroşeni

550 de mineri s-au blocat în subteran la Paroşeni

18 Iul 2013   •   21:17
550 de mineri s-au blocat în subteran la Paroşeni

Negocierile dintre directorul Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) şi minerii protestatari din Valea Jiului au eşuat, după ce ortacii nu au acceptat soluţia propusă de Petre Drăgoescu, în timp ce numărul celor care nu au mai ieşit din subteran, de la 3 mine, a ajuns la circa 550.

Liderul sindicatului "Huila", Domokos Laszlo, a declarat joi seară, conform Mediafax, că directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu, a discutat cu minerii de la Paroşeni, blocaţi în subteran, prezentându-le soluţia de luare în custodie a cărbunelui, însă ortacii au refuzat-o.

Potrivit sursei citate, minerii au cerut semnarea unui contract ferm în privinţa cantităţii şi a preţului cărbunelui care urmează să fie livrat.

Totodată, minerii au cerut în continuare ca premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, să vină în Valea Jiului, la discuţii, pentru a se asigura că aceştia cunosc problemele pe care le au ortacii.

Între timp, minerii din schimbul doi de la Mina Paroşeni s-au solidarizat cu colegii lor din primul schimb şi nu au mai ieşit la suprafaţă. Totodată, protestului s-au alăturat şi mineri de la minele Petrila şi Uricani, numărul total al ortacilor blocaţi ajungând la circa 550, din care peste 300 la Paroşeni. De asemenea, minerii din schimbul trei de la Mina Paroşeni au anunţat că intenţionează şi ei să se blocheze în subteran.

Pe de altă parte, personalul de la suprafaţă - angajaţii din birouri şi de la ateliere - au rămas la locurile de muncă după terminarea programului, în semn de solidaritate cu minerii blocaţi în subteran.

Potrivit lui Domokos Laszlo, ortacii vor primi, la ora 21.00, hrană rece.

Aproximativ 200 de mineri din schimbul unu de la Mina Paroşeni, sucursală a SNIMVJ, au refuzat joi, după terminarea programului de lucru, să iasă din subteran, nemulţumiţi că reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara nu le preiau cărbunele.

×
Subiecte în articol: mineri valea jiului blocati in subteran