x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 63.000 de euro, chiria cerută pentru Spitalul Caritas

63.000 de euro, chiria cerută pentru Spitalul Caritas

de Monica Andrei Capatos    |    15 Apr 2010   •   00:00

Se vor construi trei unităţi sanitare, vor fi găsite soluţii pentru instituţiile medicale ale căror clădiri sunt revendicate, se va urgenta discuţia la nivel de Guvern pe tema descentralizării şi trecerii tuturor spitalelor la Primăria Capitalei.

Acestea au fost câteva subiecte discutate de primarul general, Sorin Oprescu, cu şefii spitalelor aflate în administrarea municipalităţii. Poate cea mai urgentă problemă este aceea de a găsi alternative pentru spitalele ale căror clădiri au deja proprietari. Este vorba despre Caritas, care are una dintre cele mai mari secţii de ginecologie din Capitală. Proprietarul imobilului încasează în acest moment o chirie de 2.000 de euro, însă s-a gândit să mărească preţul la suma de 63.000 de euro pe lună.

"Nu putem să le dăm atât de mult, vom merge în instanţă. Problema este că acolo cad pereţii, investiţii nu putem face pentru că nu mai este o clădire a noastră. Singura variantă ar fi să găsim repede un alt imobil unde spitalul să-şi poată desfăşura activitatea", ne-a declarat Marius Savu, şeful Administraţiei Spitalelor din cadrul municipalităţii.

În aceeaşi situaţie se află şi Spitalul Şerban Vodă. În ceea ce priveşte construcţiile noi, edilul Oprescu a promis că lucrările vor începe spre sfârşitul anului sau la începutul lui 2011, având în vedere procedura greoaie a desfăşurării parteneriatelor publice private. Dacă nu se găsesc fonduri private, pentru două spitale vor fi alocate fonduri din bugetul local.

"Trebuie să construim un spital pentru copii, drumul până la Spitalul Grigore Alexandrescu este destul de lung şi sunt multe urgenţe, vom ridica o clădire nouă la Victor Gomoiu şi o alta la Spitalul Colentina. Mai este în calcul şi amplasarea unui spital de stomatologie", a mai spus Oprescu. În aces an, din bugetul municipalităţii au fost alocate 45 milioane de euro pentru administrarea celor 18 unităţi sanitare aflate în ograda Primăriei Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator