x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 67 de elevi, eliminaţi pentru fraudarea examenului

67 de elevi, eliminaţi pentru fraudarea examenului

01 Iul 2009   •   00:00

Ministerul Educaţiei a informat aseară că au fost eliminaţi din examenul de bacalureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de elevi, aceştia nemaiputând participa la probele următoare. Notele luate la probele deja susţinute nu vor fi recunoscute în sesiunile următoare de Bacalaureat.



Sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat a continuat ieri cu proba obligatorie a profilului (D) care a fost susţinută, în funcţie de filieră, profil şi specializare/calificare profesională, la matematică, istorie şi/sau geografie. Proba s-a desfăşurat în condiţii normale, fără incidente, precizează Ministerul Educaţiei .

Extragerea subiectelor şi transmiterea acestora în săli au fost efectuate conform normelor metodologice. În urma extragerii, subiectele au fost compuse astfel: nr. 48 pentru subiectul I, nr. 21 pentru subiectul II şi nr. 72 pentru subiectul III. Baremele de evaluare au fost postate pe Internet (www.subiecte2009.edu.ro) la ora 15.00.

Conform informaţiilor primite până la ora 16.00 din teritoriu, au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de elevi (20 în municipiul Bucureşti, 12 în judeţul Dâmboviţa, opt în judeţul Braşov, şase în judeţul Iaşi, câte cinci în judeţele Botoşani şi Argeş, câte doi în judeţele Cluj, Ilfov, Neamţ şi Olt, respective câte unul în judeţele Alba, Sibiu şi Tulcea).

Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.

Miercuri, 1 iulie, se desfăşoară proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (E) - scrisă sau practică. Ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisă sau practică, va avea loc miercuri, 2 iulie.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, pe segmentul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 7 - 8 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 9 iulie.

PROIECT PENTRU ALT FEL DE BAC

Ministrul Educaţiei vrea să simplifice sistemul de amitere în liceu, să renunţe la teze, dar să fie o evaluare de tip Pisa, iar bacalaureatul să fie simplu cu două probe orale la engleză şi română susţinute în timpul anului, iar examenul să fie organizat pe trei probe scrise în funcţie de profil.

Ministrul Educaţiei a făcut această declaraţie, marţi seara, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă la sosirea olimpicilor, laureaţi ai Balcaniadei de Matematică pentru Juniori.

×
Subiecte în articol: scoala