x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 8.000 de tone de alge au fost colectate de pe litoralul românesc, din februarie până în prezent

8.000 de tone de alge au fost colectate de pe litoralul românesc, din februarie până în prezent

03 Aug 2020   •   16:45
8.000 de tone de alge au fost colectate de pe litoralul românesc, din februarie până în prezent

O cantitate de 8.000 de tone de alge a fost colectată de pe litoralul românesc din februarie până în prezent. În acest moment, se acționează cu 24 de utilaze de îndepărtare a algelor, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR). 

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) desfăşoară, doar pe timpul nopţii, activităţi de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate şi de pe linia ţărmului.

De la începutul lunii februarie şi până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8.000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Doar în luna iulie, au fost colectate 6.000 de tone, reprezentând 75% din cantitatea totală colectată de la începutul anului. Doar în ultimele 10 zile, au fost colectate 2.000 de tone.

"Echipele noastre de pe utilaje muncesc noapte de noapte şi ridică sute de tone. Efortul este enorm, dar ştim că munca noastră nu este în zadar", a precizat Bogdan Bola, director ABADL.

"Mă bucur să văd aceeaşi mobilizare şi aceeaşi perseverenţă în aceste acţiuni. De aceea, le-am oferit încă de la început tot sprijinul şi toată susţinerea mea. Datorită muncii depuse de echipele Apelor Române, turiştii se pot bucura de plaje primitoare în acest sezon estival", a adăugat directorul general al ANAR, Ervin Molnar.  
 

×
Subiecte în articol: alge litoral