x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 8 ianuarie 2013, primul termen în procesul dintre Dan Diaconescu şi Guvern în cazul privatizării Oltchim

8 ianuarie 2013, primul termen în procesul dintre Dan Diaconescu şi Guvern în cazul privatizării Oltchim

10 Oct 2012   •   14:33
8 ianuarie 2013, primul termen în procesul dintre Dan Diaconescu şi Guvern în cazul privatizării Oltchim
Sursa foto: Intact Images/Dragos Stoica

Tribunalul Bucureşti a stabilit pentru 8 ianuarie 2013 termenul în cazul contestaţiei depuse de Dan Diaconescu la decizia prin care a fost exclus din procesul de privatizare a Oltchim.

Dan Diaconescu s-a prezentat astăzi la Tribunalul Bucureşti pentru a depune o plângere împotriva Ministerului Economiei şi a OPSPI pentru nerespectarea acordurilor în cazul privatizării Oltchim, informează Agerpres. Diaconescu a afirmat că se consideră păgubit, deoarece nu a fost finalizat contractul de preluare a Oltchim şi că negocierile s-au oprit cu trei ore şi jumătate înainte de termenul stabilit.

Patronul OTV a precizat că va cere despăgubiri de miliarde de euro.

"Este vorba de o contestare a deciziei de excludere a noastră din procesul de privatizare a Oltchim. Guvernul nu a vrut să accepte banii şi să semneze contractul de privatizare. Toţi banii pe care îi vom obţine la proces, pe care desigur că îl vom câştiga, vor ajunge la combinatul Oltchim şi la oamenii de acolo", a spus Dan Diaconescu.

Preşedintele PP-DD a declarat că avocaţii săi din străinătate l-au sfătuit să ceară suma de două miliarde de euro, în timp ce avocaţii din ţară s-au gândit la o sumă mai mică. Diaconescu a precizat că cere aceşti bani de la cei vinovaţi, şi nu de la poporul român, de la stat.

"Avocaţii mei se vor îndrepta împotriva unor persoane fizice, precum Victor Ponta sau Remus Vulpescu. Vom solicita să li se pună sechestru pe avere acestora şi tuturor celor care s-au împotrivit privatizării Oltchim", a conchis Dan Diaconescu.

Plângerea a fost depusă de acesta la Secţia civilă a Tribunalului Bucureşti.

Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD, a fost declarat adjudecatar al licitaţiei pentru privatizarea combinatului vâlcean, însă negocierile acestuia cu autorităţile române, derulate în perioada 24 septembrie - 1 octombrie, au fost finalizate fără încheierea unui contract de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri sau pentru creanţele deţinute de AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

×
Subiecte în articol: dan diaconescu privatizare oltchim proces