x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 800.000 de semnături împotriva căsătoriilor gay

800.000 de semnături împotriva căsătoriilor gay

de Monica Cosac    |    21 Ian 2016   •   18:13
800.000 de semnături împotriva căsătoriilor gay

Într-o singură lună, „Coaliţia pentru Familie”, o alianţă formată din 23 de organizaţii, a reuşit să adune 825.000 de semnături pentru susţinerea unui proiect de revizuire a Constituţiei, în sensul redefinirii căsătoriei. Practic, semnatarii şi-au exprimat dorinţa de a fi permise doar căsătoriile între un bărbat şi o femeie, nu şi căsătoriile gay

„Până la ora actuală am strâns 825.000 de semnă­turi (...) Au fost înfiinţate 40 de comitete judeţene care practic organizează, coordonează această strân­gere de semnături (...) Sub coordonarea acestora se vor afla, până la sfârşitul celor şase luni prescrise de lege, peste 80.000 de volun­tari, care vor continua să strângă aceste semnături”, a anunţat, ieri, preşedintele comitetului de iniţiativă, Mihai Gheorghiu, care este şi director general adjunct la Muzeul Ţăranului Român şi fost secretar de stat în Ministerul Aface­rilor Externe.
Proiectul legislativ lansat de „Coaliţia pentru Familie”, în decembrie 2015, urmărește revizu­irea articolului 48, alin. 1 din Constituția Româ­niei, astfel ca paragraful: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” să fie înlocuit cu: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și înda­torirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.
Revizuirea Constituţiei României poate fi făcută, potrivit art. 150, dacă este susţinută de „cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot”. Însă Gheorghiu a precizat că se doreşte strângerea unui număr mai mare decât cel prevăzut de lege, tocmai pentru ca acestea să devină „un semnal, o mărturisire, o atenţionare a tuturor factorilor politici şi guvernamentali”, cu privire la necesitatea de a proteja familia. Comitetul de iniţiativă al Coaliţiei este format din 16 membri şi este multiconfesional: ortodocşi, catolici, greco-catolici, baptişti şi penticostali.

×