x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 844 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti pe fondul temperaturilor ridicate

844 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti pe fondul temperaturilor ridicate

de Agerpres    |    11 Aug 2014   •   21:48
844 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti pe fondul temperaturilor ridicate

844 de solicitări au fost înregistrate luni în intervalul 8:00 - 20:30 de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, în condiţiile în care temperaturile în Capitală au fost azi foarte ridicate, a declarat managerul instituţiei, Alis Grasu.

Potrivit acesteia, dintre cele 844 de solicitări, 422 au fost urgenţe, iar dintre acestea 47 de solicitări au fost pentru persoane cărora li s-a făcut rău în locuri publice.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat săptămâna trecută direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă în această perioadă cu temperaturi extreme şi fluctuante.

Totodată, Bănicioiu a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile fluctuante.

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

×
Subiecte în articol: canicula ambulanta