x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A câştigat banii pentru tripleţi

A câştigat banii pentru tripleţi

de Lucian Dobrater    |    13 Ian 2010   •   00:00

Tribunalul Alba a dat câştig de cauză familiei Danciu din municipiul Aiud, care a cerut instanţei achitarea retroactivă a drepturilor financiare pentru tripleţii Luana, Andrada şi Alesia.
Decizia Tribunalului Alba mai poate fi atacată doar la Curtea de Apel, dar recursul va fi doar o formalitate. Familia Danciu trebuie să primească retroactiv 36.000 de lei.

"A fost un cadou venit tocmai de ziua numelui, de Sfântul Ion. E o veste binevenită, e un drept câştigat, un drept ce ni se cuvenea atât nouă, cât şi tuturor părinţilor de multipleţi. După doi ani şi jumătate am reuşit, într-un final, să definitivăm şi pentru noi acest câştig în instanţă, având în vedere că în iunie a intrat în vigoare pentru cei care sunt în plată şi care se vor naşte", a spus Ionela Danciu.

Aceasta nu a abandonat nici un moment demersul său şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a obţine modificarea legii care-i discrimina pe părinţii cu copii proveniţi din sarcină multiplă. "Faptul că s-a ajuns la acestă decizie e un semn că se intră în normalitate. Probabil se va face recurs, dar am vorbit cu avocatul meu şi totul va fi mai mult o formalitate. Nu cred că se va mai putea schimba nimic în acest sens. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de noi", a mai spus mămica tripletelor din Aiud.

Recursul se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. Familia Danciu din Aiud a câştigat în primăvara anului 2009 lupta cu statul român în ceea ce priveşte acordarea indemnizaţiei suplimentare de 600 de lei pentru fiecare copil născut.

×
Subiecte în articol: observator