x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A cucerit Varful Mont Blanc, dar a fost doborat de o capusa. Apel umanitar.

A cucerit Varful Mont Blanc, dar a fost doborat de o capusa. Apel umanitar.

de Cristinel C. Popa    |    27 Iul 2015   •   14:07
 A cucerit Varful Mont Blanc, dar a fost doborat de o capusa. Apel umanitar.

Dinamovisti din toate judetele, uniti-va! Un brav fan al echipei voastre are nevoie de ajutor! Un campion doborat de o ganganie mica! Sportivul iesean Ludovic Vieru a fost diagnosticat recent cu borelioza (boala Lyme). La cererea reporterului Jurnalul National, diagnosticul a fost confirmat de medicii de la Spitalul de Boli Infectiose din Iasi, unde Ludovic a fost internat in prealabil. Din nefericire, afectiunea de care sufera a fost descoperita tarziu. El banuie ca a primit-o prin muscatura unei capuse in primavara, in timpul alergarilor sale prin Padurea Barnova, la antrenamente pentru concursurile echipei sale de alergare, Montana. Asadar un sportiv desavarsit doborat de o aratare infima. Cel care a "doborat" Kilimanjaro (cel mai inalt varf din Africa), Mont Blanc, Elbrus(cel mai inalt varf din Europa ), Damavand (cel mai inalt vulcan din Asia), Kazbegy si multe alte varfuri este inghenuncheat acum de o capusa! Vieru este si fost dublu campion naţional la turism sportiv montan în cadrul Clubului Penicilina Iasi. Practica si alergarea montana, unde anul acesta a reusit sa urce de 4 ori pe podium (de 3 ori pe locul intai). Din pacate, boala sa a evoluat spre un diagnostic mai complex, in pofida tratamentului instituit in Romania. Multi Infection Syndrom este o afectiune care se trateaza exclusiv la o clinica specializata in Germania, cu niste costuri ce depasesc posibilitatile financiare ale sportivului. De aceea, colegul si prietenul sau, Daniel Moroi face un apel la cei cu posibilitati, sa-l ajute. “Pentru a-l ajuta pe colegul nostru, Ludovic, am hotarat sa facem o adunare in data de 2.08.2015 pe dealul Bucium (eveniment facebook) prin care sa ne aratam suportul pentru acesta. Pentru ca il stim o persoana foarte activa ne-am gandit sa parcurgem un traseu din zona. Oricine este binevenit si fiecare va parcurge traseul cum doreste: alergand, pedaland sau facand o simpla drumetie, iar la sfarsit asteptam ca fiecare sa contribuie cat poate pentru aceasta cauza. Daca cineva poate sa-l ajute financiar, aici sunt doua conturi eur/ron la Banca Transilvania deschise pe numele lui:RO98BTRLEURCRT00E2635501 si RO39BTRL02401201E26355XX”, a precizat prietenul sau Daniel Moroi.

Ludovic Vieru l-a omagiat in mod exceptional de Catalin Hildan, jucatorul-simbol al echipei de fotbal Dinamo


“Pe 5 octombrie 2012, cand se implineau 12 ani de la moartea lui Catalin Hildan, capitan al echipei de fotbal Dinamo, alpinisul si alergatorul Ludovic Vieru ajungea pe Uhuru Peak, cel mai inalt varf al Africii din masivul Kilimanjaro. Un om pasionat de munte si de echipa Dinamo, in egala masura, Ludovic l-a comemorat pe Hildan si, la finalul ascensiunii sale, a afisat steagul cu chipul fostului capitan dinamovist care, in anul 2000, a murit din cauza unui infarct in timpul unui meci”, scrie Andreea Vasile pe blogul sau, reamintind astfel de gestul de exceptie al bravului dinamovist. Ludovic este acum in stare grava si viata lui depinde de profesionalismul medicilor de la centrul din Germania si de felul in care organismul va raspunde la tratament. Orice contributie financiara inseamna o zi in plus de tratament si sansa ca Ludovic sa se puna pe picioare cat mai repede.

Ludovic Iulian Vieru are 35 de ani, a absolvit Facultatea de Geografie-Geologie de la Iasi si este inspector in cadrul Primariei Iasi.

×