x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A descoperit şi David apa caldă

A descoperit şi David apa caldă

de Mara Raducanu    |    17 Noi 2007   •   00:00
A descoperit şi David apa caldă
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU/

Prins cu treburi mult mai importante - filarea procurorului Marian Săntion sau curăţenie de Crăciun la minister fără acordul CSAT - , Cristian David a dat un semn de mila măriei-sale şi şi-a amintit brusc şi de problemele
din traficul bucureştean.


Prins cu treburi mult mai importante - filarea procurorului Marian Săntion sau curăţenie de Crăciun la minister fără acordul CSAT - , Cristian David a dat un semn de mila măriei-sale şi şi-a amintit brusc şi de problemele
din traficul bucureştean.

Trafic de coşmar cu care ne confruntăm, de altfel, de o bună bucată de vreme, fără ca ministrul Administraţiei şi Internelor să sufle o vorbuliţă! Ce l-o fi apucat aşa, dintr-o dată, nu ştim. Cert este că după ce şi-a "aranjat" propriii angajaţi, iată că David a fost sensibilizat intr-un final şi de problemele cetăţeanului. Aşa că a hotărăt să convoace ieri o şedinţă "ad-hoc" la care i-a invitat pe reprezentanţii Primăriei Capitalei, ai Inspectoratului General al Poliţiei şi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră. Motivul? Fluidizarea traficului bucureştean. Cum de fiecare dată cănd au loc astfel de şedinţe nu facem decăt să căutăm vinovaţi in ograda vecinului, ministrul pare să fi găsit posibile explicaţii, dar şi soluţii pentru nebunia din Capitală. Potrivit lui David, principala cauză o reprezintă faptul că numărul maşinilor a ajuns la 1.200.000, crescănd cu un milion in 17 ani, in timp ce infrastructura rutieră din Bucureşti a rămas aceeaşi din 1990. Perfect adevărat, dar trebuia să găndească la acest lucru in momentul in care s-au inceput cele 500 de lucrări pentru reabilitarea şi reparaţiile unor străzi din Capitală.


"LEGI"! In urma discuţiilor avute, ministrul a promis că va dubla numărul de agenţi de circulaţie şi a solicitat Primăriei Capitalei să ia in considerare inchiderea şi izolarea lucrărilor de construcţie a arterelor bucureştene pe durata Sărbătorilor de iarnă şi suplimentarea numărului agenţilor de circulaţie. "Aş vrea ca in decembrie să evităm şi să diminuăm aglomerările pe şosele. Primăria a inceput lucrări care nu ajută la trafic, aceste şantiere creănd probleme suplimentare. Mai este şi problema semaforizării, care lasă de dorit. Nu sunt puse in practică sisteme de linie verde in semaforizare", a arătat Cristian David, profund afectat de problemele bucureştenilor, care de altfel există chiar de la instalarea sa in funcţie. "Am cerut primăriei şi poliţiei să se implice mai mult, pentru ca in decembrie să evităm aglomeraţia din trafic... Semaforizarea nu este coordonată cu traficul", a mai spus David. Mulţumim, domnule ministru, aţi descoperit şi dumneavoastră apa caldă!


PC vrea transparenţă de la Videanu

Prim-vicepreşedintele PC, Dan Ioan Popescu, a atras ieri atenţia asupra modului de lucru pe şantierele din Capitală, şantiere care "au inceput fără a exista un studiu privind fluidizarea circulaţiei, fapt care a generat un haos total, ce nu va putea fi rezolvat prin declaraţii politice ale ministrului David sau ale primarului Videanu". Popescu este de părere că primarul general are obligaţia de a lua de urgenţă toate măsurile pentru finalizarea lucrărilor la şantierele incepute şi de a face publice valorile contractelor pentru aceste lucrări.
  • Dana Piciu


×
Subiecte în articol: observator david