x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost descoperit modul prin care să devii din nou motivat la serviciu

A fost descoperit modul prin care să devii din nou motivat la serviciu

08 Ian 2019   •   22:50
A fost descoperit modul prin care să devii din nou motivat la serviciu

Ianuarie abia a început, iar cei mai mulți nu se simt motivați la serviciu, mai ales dacă nu sunt mulțumiți de locul de muncă. Conform Dailymail, un expert a dezvăluit cum poți să-ți găsești din nou un sens, dar și cum să-ți reactivezi o parte a creierului care ne face mai motivați și mai sprinteni la muncă.

Dan Cable, profesor la London Business School, a scris în noua sa carte, Alive at Work: The Neuroscience of Helping People Love What They Do, cum să fii motivat și împlinit la job.

Autorul crede că multe companii dezactivează un lucru din creierul nostru numit „sistem de căutare”.

„Când sistemul de căutare al creierului este activat, ne simțim motivați, avem un sens și suntem plini de viață. Pe scurt, ne simțim mai în viață”, a spus el.

Cable crede că dacă îi arăți unui prieten o listă cu lucruri bune este o idee foarte bună. Citindu-le și spunându-le cu voce tare, job-ul va părea că merită și că este entuziasmant.

El mai spune și că ar trebui să-ți faci treaba într-un mod nou sau diferit. Cei mai mulți se plictisec după ce învață totul despre un anumit rol, iar atunci munca se transformă în rutină.

Cable consideră că ar trebui să vorbești cu șeful despre noi modalități de a duce munca la bun sfârșit.

×
Subiecte în articol: serviciu job motivatie