x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost gasit!

A fost gasit!

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    23 Ian 2007   •   00:00

Cazul Aurica Matei, victi-ma accidentului produs de Victor Neciu pe sosea-ua de centura a Capitalei, care conducea o masina neinmatriculata, a ajuns la final. Cadavrul abandonat, care fusese jefuit, a fost gasit, in sfarsit ieri in zona Cornetu (Ilfov). Jurnalul National a declansat ancheta jurnalistica in acest caz complicat, pe care politistii de la Circulatie l-au tratat cu o indiferenta crasa.

FINAL - Dosarul "DISPARUT FARA URMA"
ANCHETA PROPRIE. Jurnalul National a efectuat investigatii in cazul disparitiei misterioase din orasul Popesti-Leordeni. Rezultatele au fost de folos politiei.

Trupul lui Aurica Matei a fost gasit ieri seara in apropierea orasului Cornetu, pe malul raului Arges. Victor Neciu i-a condus pe politisti si procurori la locul in care l-a ascuns pe Aurica. Anchetatorii l-au gasit acoperit cu haine muncitoresti si ciulini.

Aurica Matei a disparut fara urma la data de 4 decembrie 2006, cand se intorcea de la serviciu pe jos, pe marginea soselei de centura. Barbatul a fost lovit de autocamionul condus de Victor Neciu. In cabina autocamionului se mai aflau fiul acestuia, Dan Valentin Neciu, si inca un angajat. Nenorocirea s-a intamplat in zona Abatorului Glincarn, in apropierea dispeceratului de maxi-taxi 154. Victima a fost suita in cabina masinii. De atunci nu s-a mai stiut nimic despre Aurica. Victor Neciu, soferul vinovat, a stat ascuns mai bine de o luna de zile. Nu a povestit nimanui despre accident.

Dupa o luna si jumatate de cautari, trupul lui Aurica a fost gasit intr-o rapa pe malul Lacului Arges, la doi kilometri de drumul principal al orasului Cornetu. Politistii au gasit victima dezbracata, cu ceasul la mana. Victor Neciu l-a acoperit cu haine muncitoresti. Tomita Neagu, prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu ne-a declarat: "L-am gasit pe Aurica Matei pe malul raului Arges, intr-o rapa, acoperit cu haine muncitoresti si maracini. Inculpatul Victor Neciu ne-a indicat pana la urma locul in care l-a abandonat, dupa ce a fost supus la audieri intensive. La prima vedere are ceva fracturi in urma accidentului". Prezent la locul unde l-a ascuns pe Aurica Matei, Neciu a spus ca "l-a ascuns de frica. Imi pare foarte rau…"

Corpul neinsufletit al lui Aurica Matei a fost dus la Serviciul de Medicina Legala pentru a i se face autopsia. In functie de ceea ce vor stabili medicii, Victor Neciu va fi acuzat de ucidere din culpa sau omor deosebit de grav. Inainte de inchiderea editiei, Mariana Matei, sotia victimei, se afla la morga pentru a identifica cadavrul. "Am sa-i dau pe politisti in judecata. Nu-i las, nu-i las, ca si-au batut joc de mine", ne-a povestit cu lacrimi in ochi Mariana Matei.

FURTUL. Politia l-a prins cu greu pe Victor Neciu, autorul accidentului, dupa o luna si cateva zile, dar despre Aurica nu au aflat nici o veste. Soferul a sustinut sus si tare ca l-a lasat intins langa Spitalul Bagdasar si i-a bagat in buzunar si un milion de lei pentru doctori. Dar pista oferita anchetatorilor de Neciu nu ducea nicaieri. Dupa cinci zile de audieri, Victor Neciu a fost arestat, pentru 20 de zile, pentru furt calificat. Motivul: i-a sustras telefonul mobil lui Aurica. Ajuns acasa, soferul i-a facut telefonul victimei sale "cadou" sotiei. Mai departe, sotia i l-a dat fiicei sa-l foloseasca. Victor Neciu a sustinut la fel de nonsalant ca a cumparat telefonul din targ de la Rahova. Poveste confirmata si de fiul acestuia.

CAUTARI. Dupa articolele Jurnalului National, in care aratam ca politistii s-au miscat cu viteza melcului, pentru a drege nepasarea colegilor lor din Glina si din Popesti-Leordeni, aproximativ 300 de politisti si jandarmi l-au cautat pe Aurica prin paduri si balti. Ieri, Aurica a fost cautat cu o echipa de scafandri din cadrul Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale in lacurile din zona comunei 1 Decembrie. "Din informatiile pe care le avem pana acum, conducatorul s-a deplasat in aceasta zona (n.r. 1 Decembrie)", ne-a declarat ieri Petre Popa, inspector in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov. In paralel, sotia victimei, Mariana Matei, nu a incetat nici o clipa sa-l caute prin spitale sau la morga: "De doua zile mi-am lasat acasa copiii ca sa-mi caut sotul. Nu am liniste pana nu-l gasesc. Copiii plang dupa tatal lor", povesteste Mariana Matei.
Cronologia unei disparitii misterioase
  • 4 decembrie 2006. Aurica Matei este lovit de o masina pe soseaua de centura. Un martor reclama accidentul, dar declaratia este inregistrata de Politia din Popesti Leordeni la 5 decembrie.
  • 6 decembrie. Sotia lui Matei, disperata, dupa cautari prin spitale, se adreseaza si Politiei. Jurnalul National porneste investigatiile in acest caz.
  • 21 decembrie. Andreea Cascaval si Petru Zoltan publica primul articol din seria de anchete privind disparitia lui Aurica Matei.
  • 14 ianuarie 2007. Este retinut pentru 24 de ore Victor Neciu, soferul care a produs accidentul.
  • 15 ianuarie. Judecatoria Cornetu decide cercetarea lui Neciu in stare de libertate.
  • 18 ianuarie. Neciu pica testul la detectorul de minciuni.
  • 20 ianuarie. Neciu este arestat pentru 20 de zile pentru furt calificat. Ii sustrasese victimei telefonul mobil.
  • 22 ianuarie. Eforturile politistilor si jandarmilor dau rezultate. Este gasit in zona Cornetu cadavrul lui Aurica Matei.
  • ×