x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început procesul ucigaşilor lui Cozma

A început procesul ucigaşilor lui Cozma

de Florin Gongu    |    13 Sep 2010   •   00:00
A început procesul ucigaşilor lui Cozma

Raffael Sandor, principalul suspect, continuă să-şi susţină nevinovăţia, spunând că nu a avut nici un cuţit asupra sa.



La Veszprem, în Ungaria, a început ieri procesul în cazul uciderii handbalistului român Marian Cozma. La finele cercetărilor, trei bărbaţi sunt acu­zaţi de omor, a anunţat AFP. La data de 8 februarie 2009, Marian Coz­ma a fost înjunghiat mortal în ca­drul unei altercaţii care a avut loc în lo­calul Patriota din Veszprem. La in­ci­dent au mai luat parte şi coechipi­e­­rii românului de la MTK Veszprem, Zarko Sesum şi Ivan Pesic, dar singurul care şi-a pierdut viaţa a fost Ma­rian.

"Sandor Raffael, principalul suspect, şi-a menţinut declaraţia dată iniţial, acesta negând orice implicare în cazul omorârii lui Marian Cozma. Sandor a precizat ca nu a participat la altercaţia în urma căreia handbalis­tul şi-a pierdut viaţa. În plus, acesta a mai declarat ca nu a avut vreun cuţit asupra sa", a declarat Balasz Nemeth, judecătorul şef în cazul Cozma.

"Eu nu m-am dus deocamdată la proces, am timp să ajung. Cauza lui Marian în instanţă este reprezentată de statul maghiar. În câteva zile voi afla precis ce se întâmplă acolo. Deocamdată sunt cei trei, dar, sunt sigur, se vor duce dracu toţi cei care s-au atins de fiul meu", s-a exprimat ieri Petre Cozma, tatăl handbalistului.

În cazul ucideriii sportivului român, trei bărbaţi au fost acuzaţi de omor, doi de tentativă de omor, iar alţi doi de părăsire a ţării în timp ce erau urmăriţi, în timp ce 25 au fost acuzaţi de tulburare a liniştii publice.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla într-o discotecă, Patriota Lokal, din oraşul maghiar Veszprém împreună cu alţi colegi, pentru a sărbători naşterea co­pilului unuia dintre colegii săi. A avut loc o altercaţie, Cozma fiind atacat de un grup de 28 de romi, fiind înjunghiat de trei ori, inclusiv în ini­mă. Alţi doi colegi, croatul Ivan Pesic şi sârbul Zarko Sesum, au fost şi ei atacaţi, primul fiind înjunghiat în rinichi, iar cel de-al doilea suferind un traumatism cranio-cerebral.  
În me­mo­ria lui Marian Cozma, Comitetul Di­rector al Federaţiei Române de Hand­bal a decis ca Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Si­ghi­şoa­ra să poarte numele sportivului, iar în Veszprém i s-a ridicat o statuie.

×
Subiecte în articol: observator