x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A inceput razboi in PNL Bacau

A inceput razboi in PNL Bacau

10 Mar 2005   •   00:00

Dezvalurile lui Marius Rotaru, membrul PNL care l-a acuzat pe deputatul Ionel Palar ca i-a solicitat si a primit spaga 2.500 de euro pentru obtinerea functiei de director general la filiala Romsilva au atras furia sefilor liberali din Bacau.

Acestia l-au amenintat ca daca nu-si retrage autodenuntul de la PNA va ramane fara carnetul de partid. El a facut plangere pentru santaj.

ACUZE. Dupa ce l-a demascat pe parlamentarul Palar ca i-a solicitat mita, Marius Rotaru, membru PNL de noua ani, sustine ca a fost contactat sa-si retraga autodenuntul si amenintat ca va fi dat afara din partid daca nu se supune. "Fapta s-a petrecut pe 15 februarie. Mi s-a spus clar ca voi fi dat afara din partid daca nu renunt la acuzatia impotriva deputatului. Nu am crezut ca mi se va intampla asa ceva. Din contra, mi-am depus candidatura pentru functia de presedinte al PNL Bacau. In aceeasi zi am fost dat afara de organele de conducere de la municipiu", ne-a declarat Rotaru. El a considerat ca a fost santajat si a depus plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau impotriva a sapte lideri PNL, printre care deputatul Valeriu Gheorghe, seful liberalilor din judet si a primarului Romeo Stavarache, prim-vicepresedinte. In aceasta situatie, decanul Baroului Bacau, Vasile Botomei s-a oferit sa-l apere gratis pe Marius Rotaru.

REMEMBER. Scandalul a pornit de la acuzatia publica a lui Marius Rotaru potrivit careia deputatul PNL Ionel Palar i-a cerut bani pentru functia de director general la Romsilva Bacau. Cei 2.500 de euro au fost dati parlamentarului pe 15 noiembrie, iar de fata au fost Gheorghe Pircau, amic cu Rotaru, si Perino Balcan, apropiat al primarului Stavarache. Functia nu a fost obtinuta insa. Publicarea dezvaluirilor in Jurnalul National a atras atentia PNA, care s-a sesizat si a solicitat ziarului nostru ajutorul pentru adunarea de probe. Dupa discutiile de la PNA, cazul trebuia preluat de Sectia Anchete Speciale din cadrul institutiei, dar acest lucru nu s-a mai petrecut. Rotaru a fost audiat timp de cinci ore de procurorii de la PNA Bacau. (Tiberiu Lovin)

×
Subiecte în articol: observator bacau