x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu

A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu

de Theodora Şutiu    |    19 Noi 2018   •   07:48
A murit fostul ambasador Mihnea Constantinescu

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 57 de ani, în Franţa. Diplomatul a fost director de cabinet al premierilor Stolojan, Năstase și Tăriceanu, dar și consilier al lui Victor Ponta.

Anunţul a fost făcut de Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu: „Eu personal ultima dată am vorbit acum două săptămâni (cu Mihnea Constantinescu - n.r.). Ieri, un consul al nostru a luat legătura cu dânsul. Toată după-amiaza a fost foarte lucid, într-o stare foarte bună şi, din păcate, până la urmă, în aceeaşi noapte, în jurul orei 12.00, a decedat”, a anunţat oficialul la Antena 3.

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost preşedinte al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică, şi a deţinut în diverse guverne poziţiile de director al Cancelariei Prim-ministrului României şi consilier de stat sau diplomatic al Prim-ministrului, secretar de stat. 

×
Subiecte în articol: Mihnea Constantinescu