x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Gigi Tăuș, unul dintre fondatorii Festivalului de Jazz de la Gărâna

A murit Gigi Tăuș, unul dintre fondatorii Festivalului de Jazz de la Gărâna

20 Feb 2019   •   14:20
A murit Gigi Tăuș, unul dintre fondatorii Festivalului de Jazz de la Gărâna

A murit Gigi Tăuș, omul care în urmă cu mulți ani a dus jazzul la poalele Semenicului, fiind unul din prietenii care au fondat Gărâna Jazz Festival, un eveniment care a pus românia pe harta concertelor artiștilor multiplu premiați cu Grammy, anunta tion.


Acum mai bine de 20 de ani, Gigi Tăuș, un bijutier celebru din Timișoara, a deschis cartea Festivalului de Jazz de la Gărâna. Spunea că s-a îndrăgostit de satul din Poiana Lupului când mergea cu cortul la Trei Ape, astfel că a cumpărat o casă în sat și și-a deschis primul han din Gărâna. I-a spus „La Răscruce”. Prima ediție a fost, în 1996, mai mult o cântare între prieteni. 

 

“În seara asta o Stea s-a ridicat la cer. Gigi Tăuș ne-a părăsit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunţat Andi Tăuş, fiul acestuia. Gigi Tăuş avea 77 de ani și era cunoscut în Timișoara drept Gigi bijutierul.

Gigi Tăuș a fost unul dintre fondatorii Festivalului de Jazz de la Gărâna, festival care adună an de an mii de iubitori de jazz din țară și de peste hotare. Prima ediție, care a avut loc în 1996, a fost de mică anvergură, apoi lucrurile au explodat. Totul a început după ce a cumpărat o casă în satul din Poiana Lupului, un loc de care era îndrăgistit din tinerețe, când mergea cu cortul în zonă. Așa a deschis primul han din Gărâna, „La Răscruce”. Și a fost una din mințile sclipitoare care au zis că e musai ca în creierul munților, între brazio, la aer curat și sub stele, să se cânte jazz. ”Am pornit împreună! Apoi am devenit prieteni. O să-mi lipsești enorm, Gigi!”, a scris pe Facebook Martius Giura, președintele Fundației Culturale Jazz Banat, organizatorul celebrului festival.

×
Subiecte în articol: Gărâna Jazz Festival