x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Jean Polizache, rugbyst şi cascador în filmele lui Sergiu Nicolaescu

A murit Jean Polizache, rugbyst şi cascador în filmele lui Sergiu Nicolaescu

08 Iun 2015   •   10:11
A murit Jean Polizache, rugbyst şi cascador în filmele lui Sergiu Nicolaescu
Sursa foto: Jean POLIZACHE / sportnews.ro

Fostul rugbyst Ion Jean Polizache s-a stins din viață, ieri, la București. Era cunoscut pentru umorul său, dar şi pentru cascadoriile din filmele lui Sergiu Nicolaescu.

A jucat rugby la Dinamo și Rulmentul Bârlad şi a rămas apropiat de acest sport. Apoi a fost inclus în prima echipă de cascadori români pentru filmul ”Dacii”, de regizorul Sergiu Nicolaescu, dar a avut apariții şi în alte pelicule precum ”Haiducii”, ”Un comisar acuză”, ”Mihai Viteazu” și ”Nea Mărin Miliardar”, scrie sportnews.ro.

A fost bun prieten cu Ilarion Ciobanu, de asemenea fost jucător de rugby.

Inclus de regizorul Sergiu Nicolaescu în prima echipă românească de cascadori, cea cu care a lucrat, mai întâi, la filmul ”Dacii”, Jean Polizache recunoaște că se câștiga destul de bine la filmări, însă sumele primite pentru cascadele făcute erau mult mai mici decât cele pe care le încasau colegii lor din Vest.

Din postura de cascador, Jean Polizache a trăit numeroase momente frumoase, dar și unele în care viaţa i-a fost în pericol. În filmul „Un comisar acuză”, peste automobilul în care se afla s-a răsturnat un altul, cu care a intrat în coliziune.

Fire glumeață, Jean Polizache strânsese o mulțime de povești de pe platourile de filmare. Lucrase cu toți marii actori și regizori români în perioada de glorie a filmului românesc.

×