x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit MIHAI OROVEANU, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană

A murit MIHAI OROVEANU, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană

31 Aug 2013   •   17:48
A murit MIHAI OROVEANU, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Istoricul de artă Mihai Oroveanu, director al Muzeului Naţional de Artă Contemporană, a murit, au declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, surse din Uniunea Artiştilor Plastici.

Conform Mediafax, Mihai Oroveanu, 66 de ani, era internat la un spital din Bucureşti, de luni, după ce suferise un infarct.

Mihai Oroveanu, născut pe 20 septembrie 1946, la Bucureşti, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi longevivi directori ai unei instituţii muzeale din România.

Istoric de artă şi fotograf, Mihai Oroveanu, a studiat Istoria artei la Institutul de Arte Plastice din Capitală.

Bunicul lui a fost Ion Jalea, sculptor şi membru al Academiei Române, senator în perioada interbelică - notează Agerpres.

Mihai Oroveanu a fost curator de expoziţii la Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă în perioada 1970 - 1980, iar ulterior a devenit fotograf profesionist.

A colaborat în mod constant cu revistele Arta şi Secolul XX.

În 1990, a devenit director general al Oficiului Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă. În 2001, a fost numit director general al Muzeului de Artă Contemporană.

De-a lungul carierei sale a contribuit la organizarea unui număr important de expoziţii şi a editat mai multe volume de artă. A fost de asemenea membru al unor jurii naţionale şi internaţionale în domeniul artei şi al fotografiei.



×
Subiecte în articol: mihai oroveanu