x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Nicolaescu a murit. Regizorul avea 82 de ani

Sergiu Nicolaescu a murit. Regizorul avea 82 de ani

03 Ian 2013   •   09:49
Sergiu Nicolaescu a murit. Regizorul avea 82 de ani
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Sergiu Nicolaescu a încetat din viaţă, la vârsta de 82 de ani, în această dimineaţă. Regizorul fusese internat la Spitalul Elias din Capitală, unde fusese operat de peritonită pe 28 decembrie. Reprezentanţii spitalului anunţaseră, cu o zi înainte de operaţie, că regizorul a fost internat în 26 decembrie, pentru o afecţiune digestivă cronică cunoscută, şi urmează tratamentul medicamentos corespunzător. Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.

Miercuri, medicii au declarat că evoluția sa postoperatorie este „ușor favorabilă” în concordanță cu suferințele preexistente și cu vârsta pacientului și că rămâne internat la terapie intensivă.

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, pe 13 aprilie 1930. El a absolvit Universitatea Politehnica București ca inginer mecanic, iar după absolvire a început să lucreze la filmări combinate în cadrul Studioului cinematografic Alexandru Sahia. Nicolaescu a regizat peste 40 de filme, începand cu anul 1967 ("Dacii").

Sergiu Nicolaescu a ucis şi a reînviat comisari certându-se cu scenariştii


" Mai am puţini ani de trăit, vă spun sincer: La revedere!" 

La mijlocul lunii decembrie, Sergiu Nicolaescu le-a mulţumit colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună. Regizorul român a spus că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

"Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez. Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer 'La revedere!' şi vreau să vă spun în acelaşi timp 'La mulţi ani!' şi sărbători fericite", a spus Nicolaescu de la tribuna Senatului.

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în fosta legislatură a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură şi a deţinut preşedinţia comisiei în actuala legislatură.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu deces