x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A zecea zi de proteste: Oamenii au continuat să-şi strige nemulţumirile în Piaţa Universităţii

A zecea zi de proteste: Oamenii au continuat să-şi strige nemulţumirile în Piaţa Universităţii

22 Ian 2012   •   20:57
A zecea zi de proteste: Oamenii au continuat să-şi strige nemulţumirile în Piaţa Universităţii

In ciuda vremii nefavorabile, protestele din Piata Universitatii au continuat si in cea de-a zecea zi consecutiv, manifestatia adunand in momentul sau de varf circa 900 de persoane. Manifestatia a fost lipsita de incidente, nefiind consemnate violente sau retineri de persoane. De remarcat, proportia mai mare de tineri din randul manifestantilor si constituirea unui grup mai inchegat de protestatari care sustin monarhia.

UPDATE 21:01 - La aceasta ora, in Piata Universitatii se afla 5-600 de protestatari, majoritatea tineri, Se scandeaza lozinci antiprezidentiale, antiguvernamentale si pro-monarhiste.

UPDATE 19:08 - Noi lozinci din Piata. "Presedinte-jucator ti-ai batut joc de popor/Ciumpalacii striga-n cor/Fie-ti casca interlopa/Sa va duceti dupa flota!".

UPDATE 19:04 - Protestatarii sunt amuzati de aparitia unui caine care protesteaza alaturi de stapanul sau. Patrupedul e infasurat intr=un drapel tricolor pe care e scris "Jos Basescu!".

UPDATE 18:56 - Aproximativ 700 de persoane se afla in Piata Universitatii. 500 de oameni sunt in fata Teatrului National, ceilalti scandand lozinci in fata Facultatii de Geografie. Ei cer ca presedintele Basescu sa plece si sa se organizeze alegeri anticipate.

UPDATE 18:43 - Niciun ultras nu si-a facut inca simtita prezenta in piata. Un grup de circa 20 de persoane sustinand monarhia s-a constituit ad-hoc intr-o zona de pe peluza din fata TNB. Ei scandeaza "Monarhia salveaza Romania!"

UPDATE 16:10 - Sindicalistii din invatamant s-au alaturat protestatarilor din Piata Universitatii. Numarul celor care isi striga nemultumirile in fata Teatrului National a ajuns la 200.

UPDATE 15:28 - Manifestantii scandeaza sloganuri impotriva clasei politice si au bannere pe care scrie, printre altele, "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati", "Jos Basescu", "Monarhia salveaza Romania" "Fie iarna, fie vara, pana pleci noi stam afara" sau "Ciumpalaci din toate tarile, uniti-va".

UPDATE 14:15 - Peste o suta de persoane protesteaza in fata Teatrului National. La manifestatie sunt asteptati si profesorii. La ora 13:00, aproximativ 50 de persoane se transesera in Piata Universitatii.

Zeci de manifestanti au inceput sa se adune in fata Teatrului National, pentru cea de-a zecea zi de proteste. Frigul de afara nu i-a intimidat, asa ca oamenii sunt hotarati, la fel ca in zilele anterioare, sa ramana acolo pana in cursul serii.

Cateva sute de oameni au protestat si sambata, pe ninsoare, in Piata Univeristatii, impotriva guvernului si a sefului statului, cerand alegeri anticipate. Spre seara, oprindu-se ninsoarea si apoi ploaia, numarul celor prezenti in piata a crescut. Protestul a fost pasnic, fara incidente.

Si in tara au protestat mii de oameni, desi in multe orase a plouat. Cei mai multi participanti la mitinguri au fost la Sibiu, unde 1.000 de oameni au iesit in piata.

Actiunile de protest din Capitala au inceput vineri, 13 ianuarie, la trei zile dupa ce Raed Arafat si-a anuntat demisia, si au continuat chiar si dupa revenirea acestuia, marti 17 ianuarie, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.(V.M.)

×