x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aberatie - Pescarii vor pazi Delta Dunarii

Aberatie - Pescarii vor pazi Delta Dunarii

de Alexandru Nastase    |    29 Mar 2006   •   00:00

Presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Gheorghe Stefan, continua seria declaratiilor absurde, sustinand ca resursa piscicola din Delta Dunarii va fi pazita de pescarii din Rezervatie.
Aflat intr-o "inspectie" in Delta, Stefan spune ca paznicii vor fi alesi dintre pescari si vor fi chiar remunerati pentru munca prestata, salariul urmand a le fi asigurat chiar de colegii lor. Iar daca vor rata braconierii, paznicii vor putea fi eliberati din functie. Seful ANPA - obligat saptamana trecuta de instanta sa autorizeze concesionarii din Delta pentru ca acestia sa-si poata desfasura activitatea pe 2006 - mai spune ca braconajul nu a crescut in Rezervatie. Si asta desi in cateva luni s-au capturat de la braconieri mai multe tone de peste decat in trei ani de concesiuni.

SUBIECT DE GLUME. Incercarea lui Stefan de a minimiza efectele devastatoare ale braconajului produs in Rezervatie dupa rezilierea unor concesiuni a fost subiect de glume chiar si pentru pescarii cu care acesta a discutat in Delta. Seful ANPA este cel care la inceputul anului a declarat ca va incalca pe propria raspundere Constitutia dand gratis si prin atribuire directa resursa piscicola din Delta pescarilor din Rezervatie.

×
Subiecte în articol: observator delta