x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Absenteismul şcolar se va reduce după ce părinţii îşi vor putea monitoriza copii pe internet

Absenteismul şcolar se va reduce după ce părinţii îşi vor putea monitoriza copii pe internet

de Mediafax    |    07 Sep 2011   •   10:30

Primaria orasului Cluj-Napoca va implementa in toate scolile din municipiu, pana pe date de 1 ianuarie, un sistem de cartele care sa dea informatii parintilor despre prezenta copilului la scoala.

"Dorim ca acest sistem de cartele care va fi integrat de Ministerul Educatiei, prin Inspectoratul Scolar, sa poata fi accesat si de parinti. Practic, ei sunt cei mai indreptatiti sa vada prezenta sau absenta copiilor. Deci, copilul vine la scoala, se ponteaza cu cartela si parintele poate verifica prin intermediul site-ului primariei prezenta copilului la scoala", a declarat primarul Sorin Apostu.

De asemenea, cateva patrule de politisti si jandarmi vor fi prezente la intrarea in scoala a copiilor, in intervalul orar 07:00 - 08:15, dar si la iesirea acestora de la cursuri.
Seful Inspectoratului Scolar Cluj, Anca Hodorogea, spune ca sistemul cu cartele va fi implementat in toate scolile din judet pe perioada primului semestru al anului scolar si ca valoarea medie a unui astfel de sistem este de 1.500 de lei, iar a cartelelor folosite de elevi - 5 lei.

"Softul va da ora la care elevul va intra si va parasi scoala si poate sa dea si orele la care el lipseste. Cred ca aceasta masura va reduce absenteismul scolar si, nu in ultimul rand, va creste siguranta elevilor in scoli", a subliniat Anca Hodorogea.

×