x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Abuz - Lucrarile la restaurantul din Bordei, sistate

Abuz - Lucrarile la restaurantul din Bordei, sistate

de Monica C. Andrei    |    07 Feb 2006   •   00:00
Abuz - Lucrarile la restaurantul din Bordei, sistate

Lucrarile la restaurantul de lux din Parcul Bordei au fost sistate ieri de primarul Sectorului 1, Andrei Chili-man, dupa ce Jurnalul National a publicat o ancheta in acest sens.

Lucrarile la restaurantul de lux din Parcul Bordei au fost sistate ieri de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, dupa ce Jurnalul National a publicat o ancheta in acest sens.

Agitatie mare ieri in Parcul Bordei. Inspectori, atat de la Primaria Capitalei, cat si de la cea de sector, s-au dus sa verifice modul in care a fost avizata construirea restaurantului de lux pe spatiul verde, exact pe buncarul unde pe vremuri Sahia Film depozita arhiva. Unii dintre inspectori nici n-au reusit sa treaca de portarul care pazea parcul, cat despre a face o ancheta la fata locului nu mai incape vorba. Dupa multe telefoane si interventii, inspectorii au ajuns in Parcul Bordei. Si, surpriza. Virgil Tanasescu, cel care a inceput sa construiasca locatia cu pricina, avea autorizatie de la Primaria Sectorului 1 doar pentru consolidarea, compartimentarea buncarului si amenajarea unei terase sezoniere.

Numai ca planul de la primarie nu s-a potrivit cu cel din teren. Tanasescu a demolat o constructie care se afla in vecinatatea buncarului si s-a pus serios pe treaba.

"Am anulat autorizatia fiindca obiectul pentru care a cerut aviz nu mai exista si am sistat lucrarile. Cladirea pe care au cerut s-o consolideze a fost daramata. Pentru a putea continua constructia, au nevoie de inca o autorizatie, insa datele problemei se schimba. Nu mai pot construi pe 24% din suprafata, atat cat se intindea buncarul, ci pe 15%, cat spune legea", a spus Andrei Chiliman, edilul Sectorului 1.

Mai mult, terenul de 700 de metri patrati pe care fosta conducere a Sahia Film l-a vandut firmei Romovi Com SRL, condusa de Tanasescu, se afla in litigiu. Actualul director Sahia Film, Marius Iurascu, se judeca cu SC Romovi Com SRL, motivul disputei fiind chiar terenul si buncarul din Parcul Bordei. Acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

LIPSA DE COMUNICARE. Cu autorizatie valabila sau nu, cert este ca Parcul Bordei a fost distrus cu ingaduinta autoritatilor locale. Daca acestea comunicau, dezastrul putea fi evitat.

In Parcul Bordei era declansat deja un scandal, avandu-l in centrul atentiei pe Costel Constanda, cel care detine 33.000 de metri patrati din spatiul verde. De cand a intrat in posesia parcului, Constanda a trecut la fapte. A taiat copacii si a dat in judecata Consiliul General pentru a putea construi pe 35% din suprafata total, blocuri de 14 etaje si hoteluri de lux. Inceperea lucrarilor la restaurantul din Parcul Bordei nu a facut decat sa-i dea apa la moara lui Constanda, care poate oricand sa inceapa constructia cartierului rezidential pe care-l viseaza. Daca cei doi primari vizati in acesta problema, respectiv Adriean Videanu, edilul-sef de la Capitala, si Andrei Chiliman, ar fi comunicat, parcul ar fi putut fi salvat. Insa orgoliile si-au spus si de data aceasta cuvantul.
×
Subiecte în articol: observator parcul bordei parcul bordei