x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Abuzul Poliţiei, plătit din pensie

Abuzul Poliţiei, plătit din pensie

de Mara Raducanu    |    14 Ian 2010   •   00:00
Abuzul Poliţiei, plătit din pensie
Sursa foto: Jurnalul foto/

O maşină ridicată abuziv şi un proces-verbal completat ilizibil şi incorect din punct de vedere legislativ de către agentul constatator. Considerând că i s-a făcut o nedreptate şi că are probe suficiente pentru a-şi susţine cauza, Liviu Tigan a dat în judecată Poliţia Rutieră.

Spre deosebire de tânărul prahovean care a învins într-un caz asemănător în instanţă, lui Liviu Tigan i s-a considerat "neîntemeiată" cererea. Însă el este hotărât să meargă mai departe şi să vorbească tuturor despre abuzul nejustificat al poliţiei.

Încurajat de articolul "Poliţia Rutieră învinsă la Tribunal", apărut în Jurnalul Naţional la data de 8 ianuarie 2010, domnul Tigan Liviu a venit la redacţia ziarului nostru să-şi spună păsul într-un caz similar. Şi lui i-a fost ridicată de poliţişti maşina parcată pe Calea Giuleşti, numărul 107, deoarece, susţineau ei, "a fost staţionată la mai puţin de 25 de metri de o trecere de pietoni, marcată şi semnalizată prin indicator".

Tigan Liviu declară că, pe lângă faptul că autovehicul i-a fost ridicat abuziv şi neîntemeiat, deoarece nu încurca sub nici o formă circulaţia, procesul-verbal de constatare poate fi considerat nul. Asta deoarece este completat ilizibil, superficial, incorect din punct de vedere a legilor invocate şi fără numele clar al agentului constatator, aşa cum prevede legea.

5500-111187-scan0007.jpg
Acesta este procesul-verbal completat de agentul constatator şi trimis domnului Tigan

CA LA NOI...
Întreaga poveste a început în dimineaţa zilei de 30 iulie, când acesta a constatat dispariţia autovehiculului - al cărui proprietar nu este el, maşina fiind împrumutată - parcat în Calea Giuleşti, aproape de blocul turn.

"După ce am trăit spaima de a-mi fi furată maşina care mi-a fost încredinţată, am aflat într-un final că mi-a fost ridicată de Poliţia Rutieră şi se află pe undeva în cartierul Militari. În jurul orei 11:15 m-am prezentat la sediul SC ILCOR AUTO ECO, unde pentru a-mi fi restituită am fost legitimat de un salariat al societăţii comerciale şi nu de un agent constatator, aşa cum prevede legea. (...) Abia în data de 5 august am primit (prin poştă) procesul verbal, seria CC, nr. 3152003 întocmit la 31 iulie 2009, orele 13.30.

În totalul dispreţ al cetăţeanului din ale cărui contribuţii băneşti agentul de Poliţie îşi primeşte salariile, procesul-verbal de constatare a fost redactat neglijent (scris de mână, indescifrabil în cea mai mare parte), astfel încât nu ştiu care este numele agentului constatator, ora când a fost constatată contravenţia (nu cred că între 8:15 - 8:15, aşa cum este trecut în proces), pentru ce contravenţie sunt sancţionat/ amendat şi, mai ales, în baza căror prevederi legale. Din cele trecute în procesul-verbal, bine, mai mult ghicite, constat că principala contravenţie este cea prevăzută de articolul 143 din Regulamentul de aplicare al OUG nr. 195/ 2002.

Or, căutând acest articol am descoperit că în el se vorbeşte despre folosirea instalaţiei de iluminare a vehiculului, dar nicăieri nu se face referire la staţionare neregulamentară", ne-a povestit domnul Tigan. Cu toate că a mers în faţa instanţei cu un dosar solid (poze, un proces-verbal indescifrabil) nu i s-a dat câştig de cauză, cererea sa fiind clasificată drept neîntemeiată.

 

A rămas speranţa...
"Eu am fost ferm convins că voi câştiga. M-am dus optimist să mă uit în condică. Nici nu mi-am făcut probleme. Mai ales că, după ce am recuperat maşina, împreună cu un prieten am făcut o reconstituire. Am parcat-o fix în locul de unde mi-a fost ridicată şi am făcut poze pentru a demonstra că cele invocate de oamenii legii nu sunt adevărate. Culmea e că la Tribunal, când poliţiştii au prezentat ca probe în proces pozele făcute de ei, acestea coincid cu ale mele. Pentru această nedreptate care mi s-a făcut am plătit scump, iar cheltuielile depăşesc jumătate din pensia mea lunară."

×
Subiecte în articol: observator abuz proces politia rutiera