x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Academia de Tenis din Complexul "Lia Manoliu" a fost inaugurată astăzi. Vezi aici cum arată

Academia de Tenis din Complexul "Lia Manoliu" a fost inaugurată astăzi. Vezi aici cum arată

de Mihaela Stănescu    |    26 Noi 2014   •   14:57
Academia de Tenis din Complexul "Lia Manoliu" a fost inaugurată astăzi. Vezi aici cum arată

Primarul General, Sorin Oprescu, a fost prezent astăzi la Arena Națională, unde s-au finalizat lucrările la Academia de Tenis.
"Astăzi deschidem Academia de tenis, la cinci luni după începerea lucrărilor. Academia a fost construită la standarde internaționale și dispune de trei tipuri de suprafețe de joc. Are șase terenuri de tenis cu gradene care asigură 1152 de locuri, precum și nocturnă, plus infrastructură logistică necesară desfășurării sportului de masă și competițional, în cele mai bune condiții" a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.

Amplasată în incinta Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naționale, Academia de tenis este construită pe o suprafață de 11.700 mp, fiind formată din 6 terenuri de tenis, realizate pe orientarea nord-sud pentru a asigura condiții optime pentru desfășurarea jocului. Terenurile sunt cuplate două câte două, au prevazute nocturne și gradene pe laturile lungi. Există trei tipuri de suprafețe de joc, zgură (Conipur Pro Clay), acrilic multistrat cu baza cauciucată (Decoturf) și prefabricat din cauciuc (Sportflex).
Academia de tenis include și două clădiri anexă care adăpostesc majoritatea funcțiunilor ce țin de activitatea sportivă. Corpul principal de clădire este împărțit în trei zone (terasa acoperită, lobby, recepția și cafeteria) precum și vestiarele cu grupurile sanitare adiacente. Corpul secundar anexă conține grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.

Academia de Tenis se adresează, în principal, elevilor (copiilor) și școlilor sportive care pot încheia cu Municipalitatea, protocoale de colaborare. După terminarea cursurilor, Academia de Tenis este deschisă publicului larg. În toamna anului viitor se va instala și un balon pentru toate suprafețele de joc, astfel încât Academia să poată fi funcțională pe tot parcursul unui an (chiar și iarna).

Sală polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri

În anul 2014, cu sprijinul Guvernului, Primăria Capitalei a demarat alte două noi proiecte în cadrul Complexului. Sala Multifuncțională, unde lucrările vor începe anul acesta, are termenul de finalizare de aproximativ un an și jumătate. Interesul principal în realizarea acestui proiect constă în organizarea de competiții europene și mondiale pentru diferite discipline sportive. Sala va avea o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2.000 de locuri VIP. De asemenea, se vor adăuga 500 de locuri noi de parcare, la infrastructură deja existentă.

Patinoarul din cadrul complexului "Lia Manoliu"

Al doilea proiect strategic al anului 2014 îl reprezintă Patinoarul, o construcție veche, nefuncțională de doi ani, care va fi demolată și se va edifica o construcție nouă. După șase luni de la deschiderea licitației, și acest proiect se afla la sfârșitul procedurii de selecție a constructorului, urmând să înceapă lucrările până la sfârșitul anului 2014, dacă vremea o va permite. Funcțiunea principală a noii construcții va fi patinoarul artificial olimpic, cu o capacitate de 3.100 de locuri. La acest patinoar va avea acces și publicul consumator de sport pe gheață, nu doar sportivii de performanță.

Funcțiunile complementare constau în bazin de înot, sală de sport, spații pentru relaxare și întreținere fizică, spații pentru recuperare fizică, sală de escaladă indoor și dotari pentru escaladă outdoor, spații comerciale și pentru alimentație publică.

În timp ce se va lucra la sala polivalentă și la patinoar, se vor începe procedurile pentru demararea unor noi lucrări care să întregească refacerea întregului Complex sportiv. Pentru anul 2015, Municipalitatea va cere sprijinul Guvernului pentru transferarea bazinelor de înot și a hotelului destinat sportivilor, în vederea reabilitării acestora.

"Prin astfel de proiecte de investiții, Primăria Municipiului București nu este doar un gestionar eficient al resurselor, ci și un creator de parteneriate în beneficiul românilor, pentru că toate obiective construite în Complexul sportiv pot fi accesate de sportivi și de iubitori ai sportului, din țară și din străinătate (...) După cum am văzut cu toții, proiectele mari, de succes, atrag alte proiecte. Iată că după trei ani de la deschidere, o sută de meciuri disputate și deja o Finală UEFA (în 2012), România a reușit calificarea istorică la Finala Campionatului European 2020, accesând patru meciuri din turneul final. Calificarea a fost posibilă pentru că Arena Națională răspunde tuturor cerințelor caietului de sarcini impus de UEFA. ", a mai declarat Sorin Oprescu.

În ultimii zece ani, Municipalitatea București a edificat noi proiecte destinate sportului și a extins alte proiecte lăsate în paragină, din cauza lipsei de fonduri sau din gestiune slabă.

×