x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cui aparţine autocarul răsturnat pe Autostrada Soarelui

Cui aparţine autocarul răsturnat pe Autostrada Soarelui

de Agerpres    |    13 Iul 2014   •   13:41
Cui aparţine autocarul răsturnat pe Autostrada Soarelui
UPDATE 16:25 Autocarul avariat va rămâne la locul accidentului până mâine, când va fi transportat pentru a fi examinat tehnic - au declarat surse din cadrul Poliţiei Autostrăzi.

UPDATE 16:00
Autocarul implicat în accident aparţine firmei Gifan Grup, înregistrată în Mangalia. Firma deţine licenţe de transport de pasageri în sud-estul ţării, pe multe trasee dublând rutele CFR. Administratorul firmei este Florin Ghiţulescu.

UPDATE 15:45 Conform Poliţiei, bilanţul accidentului este acum de 29 de răniţi, dintre care patru în stare gravă.

UPDATE 14:20
 Neasigurarea la schimbarea benzii de mers este posibila cauză a accidentului produs duminică pe autostrada A2, potrivit cercetării preliminare, a declarat, pentru AGERPRES, reprezentantul Centrului Infotrafic din cadrul IGPR, comisarul Cătălin Bocai.

Potrivit acestuia, şoferul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers şi a intrat în autocarul în care se aflau în jur de 40 de pasageri, iar acesta s-a răsturnat după impact într-un şanţ de lângă autostradă.

---------------

Un accident grav s-a produs, duminică la prânz, pe autostrada A2, la kilometrul 23 al sensului de mers Bucureşti-Constanţa, 15 persoane fiind rănite în urma evenimentului în care au fost implicate un autocar cu pasageri şi un autoturism.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a precizat pentru AGERPRES, că trei dintre cele 15 persoane sunt în stare 'gravă', iar restul par să fie rănite mai uşor, după ce autocarul respectiv în care se aflau 40 de persoane a ajuns să se răstoarne într-un şanţ de la marginea autostrăzii.

'Unul dintre răniţi e în comă post-traumatică şi a fost intubat. E şi o persoană cu politraumatisme, iar a treia are o fractură deschisă la braţ', a precizat reprezentantul SMURD

La faţa locului s-a deplasat şi elicopterul SMURD, precum şi alte echipaje ale SMURD şi Poliţiei Rutiere.

Centrul Infotrafic al IGPR a precizat că traficul rutier nu a fost blocat, dar se desfăşoară îngreunat pe sensul de mers spre Constanţa.

×