x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ACCIDENT CFR/Două vagoane cu calcar, jos de pe Podul Medgidia

ACCIDENT CFR/Două vagoane cu calcar, jos de pe Podul Medgidia

de Elena Stan    |    Emilia Sava    |    21 Noi 2008   •   00:00
ACCIDENT CFR/Două vagoane cu calcar, jos de pe Podul Medgidia

Circulaţia trenurilor de persoane a fost blocată ieri timp de aproape zece ore, după ce două vagoane de marfă care transportau calcar au deraiat şi au căzut de pe podul de la Medgidia.



În zona respectivă s-au deplasat mai mulţi specialişti şi s-a format o comisie formată din reprezentanţi ai Autorităţii Feroviare Române, Rompetrol (societatea care avea închiriată linia) şi ai SC Unifer Trans (de care aparţinea trenul ce transporta calcar).
Reprezentanţii Regionalei CFR Constanţa au luat măsuri pentru ca sutele de călători care se aflau în trenurile de pe ruta Bucureşti-Constanţa să poată ajunge la destinaţie. Trenurile au putut ajunge doar până la Dorobanţu şi Medgidia, iar între staţii circulaţia feroviară a fost paralizată până când echipele de intervenţie au reuşit să ia vagoanele de pe şinele magistralei cu ajutorul utilajelor şi macaralelor de mare tonaj.

AUTOBUZELE AU ŢINUT LOCUL TRENULUI TIMP DE ZECE ORE
Pasagerii nu au avut de ales şi au mers cu autobuzele între staţii pentru a-şi putea continua drumul. Accidentul feroviar s-a produs ieri dimineaţă, în jurul orei 3:35, când două din cele 35 de vagoane ale trenului de marfă încărcat cu calcar s-au prăbuşit de pe pod pe magistrala pe care circulă trenurile de persoane, fără să fie înregistrate victime. În cădere, vagoanele au distrus parapetul podului şi doi stâlpi de susţinere a firelor, iar echipele au avut de lucru la remedierea firelor de contact avariate. Circulaţia feroviară între staţiile Dorobanţu – Medgidia a fost redeschisă cu restricţie de viteză de 70 km/h, pe porţiunea afectată, potrivit CFR. În urma incidentului, nouă trenuri de călători au înregistrat, în intervalul orar 3:05-12:51, întârzieri de 849 de minute.

×
Subiecte în articol: observator