x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident de autocar în Franța. 33 de răniţi, printre care sunt și 2 români

Accident de autocar în Franța. 33 de răniţi, printre care sunt și 2 români

03 Noi 2019   •   18:05
Accident de autocar în Franța. 33 de răniţi, printre care sunt și 2 români
Sursa foto: MichaSpa [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

UPDATE Treizeci şi trei de persoane au fost rănite - dintre care patru grav - duminică pe o autostradă din nordul Franţei într-un accident în care a fost implicat un autocar care asigura legătura Paris-Londra, au anunţat autorităţile regionale franceze, informează AFP.

Dintre cele 33 de persoane aflate la bord, cu tot cu şoferiţa, 29 au fost rănite uşor şi patru grav, potrivit prefecturii. AFP transmite că 22 dintre cei 33 de răniţi sunt cetăţeni străini: doi români, 10 britanici, cinci americani, un spaniol, un australian, un cetăţean din Mauritius, un japonez şi un sri-lankez. Anterior, AFP informase că printre răniţi se număra un singur cetăţean român, 11 britanici, trei americani şi un rus. Unsprezece dintre răniţi sunt cetăţeni francezi.

Potrivit ultimului bilanţ, făcut la ora locală 15:30, 33 de persoane, între care şi şoferiţa autocarului, au fost transportate la spitalele din Amiens (11 răniţi, între care patru grav) Peronne (10 răniţi), Montdidier (6 răniţi) şi Saint-Quentin (6 răniţi).

Într-un comunicat de presă, compania Flixbus - care oferă călătorii pe distanţe lungi la preţ scăzut în special în Europa - a declarat că se află "în contact strâns cu autorităţile locale pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului şi pentru a asigura preluarea pasagerilor". Potrivit dpa, Flixbus a precizat că autocarul era operat de un partener local care funcţiona sub marca Flixbus.

Cotidianul Courrier Picard a relatat că Flixbus a pus la dispoziţie un număr de urgenţă gratuit pentru pasageri şi rudele lor - 0080030013730 - şi o adresă de email - specialcare@flixbus.com. Un alt autocar se deplasa la locul accidentului pentru a-i prelua pe pasagerii care doreau să-şi continue drumul către destinaţia finală, Londra.

 

Treizeci şi trei de persoane au fost rănite - dintre care patru grav - duminică pe o autostradă din nordul Franţei într-un accident în care a fost implicat un autocar care asigura legătura Paris-Londra, au anunţat autorităţile regionale franceze, informează AFP. Potrivit dpa, care citează prefectura regională, printre pasageri se aflau cetăţeni din România, SUA, Spania, Australia, Olanda, Rusia şi Marea Britanie.

La orele locale 11:50, un autocar al companiei Flixbus a efectuat o ieşire pe autostrada A1 care face legătura între oraşele Amiens şi Saint-Quentin şi s-a răsturnat pe-o parte, a anunţat prefectura din Somme (nordul Franţei) într-un comunicat, fără a detalia circumstanţele în care a avut loc accidentul.

Dintre cele 33 de persoane aflate la bord, cu tot cu şoferul, 29 au fost rănite uşor şi patru grav, potrivit prefecturii.

Importante forţe de intervenţie au fost mobilizate.

Potrivit cotidianului Courrier Picard, citat de dpa, autocarul a derapat într-o curbă pe asfaltul ud, s-a izbit de o barieră şi apoi s-a răsturnat. Fotografii de la faţa locului arătau autocarul răsturnat pe o parte cu geamurile sparte. AGERPRES

×