x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident SÂNGEROS la o fabrică din Galaţi. Un muncitor şi-a retezat ambele mâini cu tocătorul de deşeuri

Accident SÂNGEROS la o fabrică din Galaţi. Un muncitor şi-a retezat ambele mâini cu tocătorul de deşeuri

27 Oct 2014   •   15:27
Accident SÂNGEROS la o fabrică din Galaţi. Un muncitor şi-a retezat ambele mâini cu tocătorul de deşeuri

Un tânăr de 29 ani, angajat la o fabrică de prelucrare a deşeurilor textile şi cartoane din Galaţi, a rămas luni fără ambele mâini, după ce şi le-a prins la tocătorul de deşeuri la care lucra.

Muncitorul şi-a prins o mână în aparat şi, deşi a văzut cum lamele i-au secţionat braţul, a încercat să şi-l scoată cu cealaltă mână, care l-a rândul ei a fost prinsă în tocător. Colegii de muncă au sunat la 112 şi o ambulanţă l-a transportat de urgenţă la spital, unde medicii l-au băgat imediat în sala de operaţii.

"Pacientul a fost adus de urgenţă cu leziuni traumatice extrem de severe: amputaţie la nivelul pumnului drept şi amputaţie la nivelul antebraţului stâng. Pacientul era stabil hemodinamic şi a fost trimis imediat în sala de operaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, Lucica Grigorică.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au început o anchetă în acest caz.

"Din cercetări reiese că muncitorul lucra la un echipament de muncă ce toca deşeuri din cartoane. Nu ştim de ce mâna lucrătorului a fost prinsă de rola care antrena cartonul. În încercarea de a-şi scoate din maşină prima mână a folosit şi cea de-a doua mână, astfel încât ambele mâini i-au fost antrenate de rolă şi duse către cuţitul maşinii care, din păcate, i-a retezat mâinile. Vom vedea de ce s-a produs accidentul. Poate fi vorba de un echipament neconform, poate fi vorba de lipsa instructajului sau de o manevră greşită a muncitorului", a declarat şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.

×
Subiecte în articol: accident fabrica galaţi tocator amputare