x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accidente de muncă trase la indigo

Accidente de muncă trase la indigo

de Diana Scarlat    |    Laura Calciu    |    08 Sep 2009   •   00:00

Alt şanţ fără protecţie, alte victime. Alţi doi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ ieri, în timp ce săpau un şanţ pentru introducerea reţelei de canalizare în momentul în care malul s-a surpat. S-a întâmplat pe DN 1, în localitatea prahoveană Puchenii Moşneni.



S-a întâmplat exact ca în cazul accidentului de la 22 mai, când trei muncitori ai firmei Marconstruct au murit înghiţiţi de un mal de pământ, care s-a prăbuşit peste ei în timp ce lucrau la Pasajul Băneasa.

Şi ca la 27 iunie, când un muncitor a murit, iar altul a fost transportat în stare gravă la spital, tot în timp ce săpau un şanţ fără protecţie. În afară de cele soldate cu morţi, accidente de muncă au loc săptămânal, însă nimeni nu ia măsuri pentru protecţia angajaţilor.

Cei doi muncitori prinşi sub malul de pământ surpat ieri la Puchenii Moşneni au fost salvaţi, după intervenţia de aproximativ o oră şi jumătate a echipelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Ambii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. La locul incidentului au intervenit trei echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, cărora li s-a adăugat grupa operativă din cadrul ISU Prahova, întreaga acţiune fiind coordonată de şeful Inspectoratului, colonelul Nicolae Popescu.

Acţiunea de salvare a fost foarte dificilă, deoarece malul de pe marginea şanţului adânc de aproximativ patru metri a continuat să se surpe şi în timpul intervenţiei pompierilor. Fiind un accident de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a demarat o anchetă în acest caz.

NEGLIJENŢĂ
Tot ieri, doi muncitori care lucrau în zona unei căi ferate din Alba au ajuns la spital după ce s-au electrocutat. Cei doi au suferit arsuri grave în timp ce executau o lucrare în zona liniei de cale ferată. Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba, Dorel Fiţ, a declarat că cei doi lucrau ca electricieni în cadrul Centrului de Electrificare Teiuş, iar în momentul accidentului încercau să remedieze o defecţiune în zona căii ferate dintre staţiile CF Teiuş şi Coşlariu.

×
Subiecte în articol: observator