x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiuni în zeci de oraşe europene pentru motivarea participării cetăţenilor la scrutinul din 23-26 mai

Acţiuni în zeci de oraşe europene pentru motivarea participării cetăţenilor la scrutinul din 23-26 mai

19 Mai 2019   •   15:30
Acţiuni în zeci de oraşe europene pentru motivarea participării cetăţenilor la scrutinul din 23-26 mai

Zeci de oraşe din 13 ţări europene organizează duminică acţiuni cu scopul motivării cetăţenilor în vederea participării la alegerile europarlamentare din 23-26 mai şi conştientizării importanţei implicării civice. De asemenea, românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris şi Zurich, potrivit unui comunicat al Comunităţii Declic, postat pe Facebook.

''Ieşim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde viitorul Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestaţiei. Însă îi dăm spirit european. Te aşteptăm cu pancarte. Toţi pentru Europa, steguleţe şi baloane. Te invităm să iei doorhangere şi să le laşi vecinilor care ar putea afla astfel de scrutinul de pe 26 mai'', se arată în comunicatul citat.

În capitala Spaniei, Comunitatea Declic şi Grupul Civic Madrid îi invită pe români în intervalul orar 16:00-19:00 (14:00 - 17:00) în faţa Ambasadei României (Avenida de Alfonso XIII, 157, 28016 Madrid), pentru a lua parte la manifestaţia 'Toţi pentru Europa!'. O acţiune similară va avea loc şi în al doilea oraş al ţării, Barcelona.

La Milano, românii sunt invitaţi de Comunitatea Declic şi Rezist Milano pentru a lua parte la manifestaţia 'Toţi pentru Europa!', între orele locale 16:00 şi 17:00 (14:00 - 15:00 GMT).

Comunitatea Declic şi Rezist-Londra Protestatari Pro Democratie îi invită pe români la o manifestaţie similară, la ora 16:00 (15:00 GMT), la Institutul Cultural Român din Londra, situat în Belgrave Square. De asemenea, în oraşul elveţian Zurich românii sunt aşteptaţi la ora locală 18:00 (16:00 GMT) la Rathausbrucke.AGERPRES

 

×