x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Actorii teatrului Evreiesc au unde să joace

Actorii teatrului Evreiesc au unde să joace

10 Feb 2014   •   17:57

Acum 10 zile, Primăria Municipiului Bucureşti s-a mobilizat şi, împreună cu conducerea Teatrului de Comedie, au pus la dispoziţie o sală de spectacol care aparţine Teatrului de Comedie. Spaţiul este situat în strada Sf. Vineri nr. 11 şi este la dispoziţia actorilor Teatrului Evreiesc până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti.

Sediul în care îşi desfasoara activitatea Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti este monument istoric şi se află într-o stare avansată de degradare, întrucât proprietarul clădirii, Fundaţia Caritatea, nu a mai efectuat reparaţii şi lucrări de punere în siguranţă de zeci de ani.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Dezvoltare şi Investiţii a aprobat anul trecut prelungirea contractului de comodat încheiat între Teatrul Evreiesc de Stat şi Fundaţia Caritatea pe o perioadă de 25 ani, precum şi finanţarea proiectării şi execuţiei lucrărilor de consolidare, modernizare şi reabilitare a imobilului.

În prezent, proiectul tehnic este realizat şi este în derulare procedura de achiziţie publică a lucrărilor de consolidare, reabilitare şi modernizare a clădirii, cu respectarea cadrului legal de achiziţie.

Cel mai devreme în luna aprilie vor putea începe lucrările. Se va realiza consolidarea structurii, se vor desface o parte din pereţii interiori şi se va face o recompartimentare cu pereţi uşori din ghips-carton pe structură metalică, se va înlocui tâmplăria interioară/exterioară, finisajele interioare presupun restaurarea elementelor din piatră şi a picturilor murale, se vor reface instalaţiile electrice, de încălzire, de iluminat, se va înlocui centrala termică.
Valoarea estimată a investiţiei este de 13.839 mii lei exclusiv TVA, durata de execuţie fiind de 18 luni. (S.S)


×
Subiecte în articol: Teatrul Evreiesc de Stat