x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzaţii, judecaţi pe rand

Acuzaţii, judecaţi pe rand

de Miruna Pasa Petru    |    22 Dec 2007   •   00:00
Acuzaţii, judecaţi pe rand
Sursa foto: PAUL BUCIUTA/

Economistul din cadrul Ministerului Finanţelor Publice care a perfectat contractul de achiziţionare a produselor medicale pentru sistemul penitenciar a fost trimis ieri in judecată, intr-un dosar disjuns din cel in care este cercetat medicul Şerban Brădişteanu (foto).

Cazul Brădişteanu


Economistul din cadrul Ministerului Finanţelor Publice care a perfectat contractul de achiziţionare a produselor medicale pentru sistemul penitenciar a fost trimis ieri in judecată, intr-un dosar disjuns din cel in care este cercetat medicul Şerban Brădişteanu (foto). Potrivit procurorilor anticorupţie, Elena Dumitrescu ar fi elaborat in anul 2002 documentaţia necesară garantării de către stat a unui credit extern de 20 de milioane de dolari, pentru achiziţionarea de aparatură medicală. După incheierea contractului dintre Ministerul Justiţiei şi societatea CC Med AG, procurorii susţin că acuzata ar fi primit de la firma elveţiană 16.960 de dolari, pentru sprijinul acordat. Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile imobile ale Elenei Dumitrescu.

Cazul trimis ieri in judecată este o parte a dosarului in care a fost deja deferit justiţiei medicul Şerban Brădişteanu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice şi luare de mită. Medicul este acuzat că ar fi primit jumătate de milion de dolari şi trei milioane şi jumătate de euro de la firma cu care a fost incheiat contractul pentru sistemul penitenciar. In schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat căştigarea licitaţiei de către CC Med AG.

×
Subiecte în articol: observator