x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzaţiile DNA în cazurile Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin

Acuzaţiile DNA în cazurile Cornel Penescu şi Gheorghe Constantin

14 Apr 2009   •   00:00

Procurorii DNA au făcut publice mai multe date din dosarul lui Cornel Penescu, finanţatorul clubului FC Argeş. Acesta este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată.



Potrivit unui comunicat remis de DNA, în acest dosar, alături de Penescu şi Gheorghe Constantin, acuzat de luare de mită, mai sunt anchetaţi şi Liviu Făcăleaţă, "persoană din anturajul lui Penescu Gheorghe Cornel, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată", precum şi Cristian Libertatu, "fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de luare de mită".

"Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel a remis direct, în două tranşe, suma de 290.000 RON inculpatului Constantin Gheorghe, pentru ca acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să delege arbitri agreaţi de primul inculpat la meciurile disputate de Fotbal Club Argeş în sezonul 2008 - 2009 şi pentru a promova în Lotul A un arbitru protejat de inculpatul Penescu Gheorghe Cornel" se arată în comunicat.

Penescu ar mai fi dat suma de 4000 de euro, prin intermediarul Făcăleaţă, lui Cristian Libertatu, pentru a evita controalele OPC.

Mai mult, "în perioada octombrie - decembrie 2008, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel a remis suma totală de 54.000 USD mai multor arbitri din Liga I de fotbal pentru a beneficia de arbitraje favorabile în meciurile pe care le disputa Fotbal Club Argeş Piteşti şi de asemenea suma de 3.000 euro unui observator federal delegat la unul din meciurile disputate de Fotbal Club Argeş".

Cei patru au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, avocaţii au atacat deja această hotărâre cu recurs.
antena3.ro

Citiţi comunicatul DNA - format pdf

×