x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Admitere 2020. S-a dat startul înscrierilor la Universitatea din București

Admitere 2020. S-a dat startul înscrierilor la Universitatea din București

01 Iul 2020   •   12:02
Admitere 2020. S-a dat startul înscrierilor la Universitatea din București
Sursa foto: Foto: Facebook via Antena 3

Universitatea din București a dat miercuri startul înscrierilor pentru admiterea 2020 la cele 19 facultăți. Taxa de înscriere a fost redusă cu 25% pentru candidații care care se înscriu online la concursul de admitere.

 

Universitatea din Bucureşti îşi aşteaptă candidații la admiterea pentru ciclurile de licenţă şi master începând de astăzi şi până pe 30 iulie.

Procesul de admitere 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptat, iar majoritatea facultăților oferă viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de 4.415 locuri la buget, în timp ce pentru studii universitare de master Universitatea din București scoate la concurs un număr total de 3.200 de locuri bugetate la toate cele 19 facultăți ale sale.

Numărul de locuri la buget repartizat pe facultăți pentru studii universitare de licență poate fi consultat aici, iar cel pentru studii universitare de master aici.

Pentru studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere, stabilite de consiliile facultăților UB și aprobate în Senatul Universității din București: admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat, admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte, admitere pe baza unui interviu motivațional și admitere pe bază de examen.

Pentru a veni în sprijinul candidaților din acest an, Universitatea din București oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular și încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afișa pe site-ul propriu formularul de înscriere.

De asemenea, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților platforma online www.po.unibuc.ro unde aceștia pot achita taxa de înscriere pentru concursul de admitere 2020. Candidații care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

Pentru candidații care optează pentru înscrierea la sediile facultăților, UB oferă cazare gratuită în perioada admiterii, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia. Mai multe informații despre cazare pot fi solicitate la adresa de e-mail: cazare@rectorat.unibuc.ro.

Mai mult, pentru toți candidații la admiterea 2020, indiferent de modalitatea de înscriere (online sau la sediile facultăților), Universitatea din București oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 iulie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din București.

Mediafax

×