x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Admiterea în licee 2011: A doua etapă a repartizării computerizate

Admiterea în licee 2011: A doua etapă a repartizării computerizate

14 Iul 2011   •   08:40
Admiterea în licee 2011: A doua etapă a repartizării computerizate

La a doua etapa a repartizarii computerizate pot participa candidatii din seria curenta, indiferent de varsta, si cei din seriile anterioare, care nu implinesc 18 ani pana la 11 septembrie 2011 inclusiv si care se afla in una dintre situatiile urmatoare: au participat si au ramas nerepartizati dupa prima etapa sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapa de admitere.

Potrivit Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii 2011, postata pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), candidatii care nu au participat la prima etapa de repartizare completeaza fisa de optiuni, in perioada 14-19 iulie 2011. In aceeasi perioada, completeaza o noua fisa de optiuni candidatii care au participat la prima etapa dar au ramas nerepartizati. Completarea optiunilor de catre candidatii care participa la a doua etapa de admitere se face la scolile generale de provenienta sau la centrul special de inscriere pentru candidatii din alte judete. In situatia in care au ramas locuri neocupate la clasele pentru care se sustin probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba materna sau moderna, inscrierea candidatilor pentru aceste probe se face joi, iar sustinerea probelor se face in perioada 15-16 iulie 2011. Afisarea rezultatelor finale se face in 18 iulie 2011.

Candidatii respinsi la probele de aptitudini si candidatii care au participat la probele de verificare a cunostintelor de limba materna sau moderna completeaza optiunile in 19 iulie 2011 si participa la repartizarea computerizata, informeaza Agerpres.

Introducerea noilor baze de date in calculator, verificarea fiselor cu optiuni listate din calculator, precum si corectarea eventualelor erori se fac in perioada 15-20 iulie 2011. Pana la data de 22 iulie 2011 Centrul National de Admitere realizeaza repartizarea computerizata a candidatilor din a doua etapa de admitere. Centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti transmite fiecarei unitati de invatamant liceal de stat lista tuturor candidatilor admisi in acea unitate, pe specializari, care va fi afisata la sediul unitatii respective cel mai tarziu pana la data de 23 iulie 2011.

Absolventii de clasa a VIII-a care au fost declarati admisi in prima etapa a repartizarii computerizate vor depune, in perioada 15-25 iulie 2011, la unitatile scolare la care au fost declarati admisi, dosarele de inscriere, cuprinzand actele de studii in original.

Potrivit Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii 2011, postata pe site-ul MECTS, inscrierea la licee a candidatilor declarati admisi in urma repartizarii computerizate se efectueaza conform unui program afisat de unitatea de invatamant, pe baza urmatoarelor acte: cererea de inscriere; cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, in copie legalizata; adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a; foaia matricola pentru clasele a V-a - a VIII-a (cu calculul mediei generale); fisa medicala.

Candidatii care, in perioada mentionata nu isi depun dosarele de inscriere, se considera retrasi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia de admitere judeteana / a municipiului Bucuresti. Acesti candidati vor fi repartizati de comisia de admitere judeteana pe locurile ramase libere, dupa rezolvarea cazurilor speciale.

Cea de-a treia repartizare computerizata in licee va avea loc intre 5 si 7 septembrie. Rapoartele finale ale primei repartizari computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a au fost postate, marti, pe site-ul http://admitere.edu.ro.

Din 193.894 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 191.783, iar 2.111 candidati nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere (1,09% din total).

×
Subiecte în articol: bucuresti admitere repartizare licee